Pantićeva ulica  (foto: Đorđe Đoković)
Pantićeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
11.05.2016, 06:54

Nastavak radova na toplifikaciji grada

č: | fb:

Radovima na postavljanju cevi u delu Karađorđeve, Sinđelićeve i Pantićeve ulice nastavlja se tiplifikacija Valjeva. Kako je saopšteno iz Gradske uprave ovim radovima završiće se izgradnja glavnih magistralnih vodova toplovoda u okviru projekta KFW 4.

Ukupna vrednost dosadašnjih i radova koji predstoje ovog leta, kao i postavljanje 54 podstanice, iznosiće oko 2,5 miliona evra.  Od 54 planirane podstanice, deo je već postavljen,  dok će preostale biti nabavljene u okviru radova, koji su planirani za maj i jun.

Radovi od raskrsnice Dušanove i Karađorđeve ulice do raskrsnice Karađorđeve i Radničke ulice počeće 16. maja, a predviđeno je da traju 15 dana.

Od 1. juna počeće radovi od ugla Pantićeve i Ulice vojvode Mišića do Tehničke škole (raskrsnica Pantićeve i Ulice Koste Abraševića) i trajaće mesec dana.

Radovi u Sinđelićevoj ulici od ugla sa Ulicom Ljube Kovačevića do Naselja „27. novembar“ biće nastavljeni 23. maja i trajaće dva meseca.

Radovi će se izvoditi jednom kolovoznom trakom, dok će druga biti slobodna za prolazak vozila. Prekidi saobraćaja će biti kratki i to samo kada bude neophodno, dogovoreno je sa izvođačima radova, beogradskom firmom „Štrabak“ i podizvođačem valjevskim „Autotransportom“. Mašinske radove izvodiće firme „Goal“ iz Zrenjanina i „Termoservis“ iz Beograda.

Krajnji rok za postavljanje cevi toplovoda i vraćanje ulica u prvobitno stanje je 1. septembar, ali se očekuje da radovi budu završeni i pre ovog roka. Stručnjaci iz JKP „Toplana Valjevo“ će nadzirati radove i obratiće naročitu pažnju da radovi što manje ometaju funkcionisanje saobraćaja u delovima grada, gde će se postavljati cevovod.

U sklopu ovogodišnjih radova biće otklonjeni i nedostaci koji su ostali od prošlogodišnjih, a to se odnosi, prvenstveno, na zelene površine i delove infrastrukture.

Aktuelno

Plakat (Dušan Arsenić) (foto: )
Na "Abro festu" Pre 10 sati 57 minuta

Premijera Gradskog pozorišta "O zločinu i kazni"

"Abro fest" će biti nastavljen u utorak, 26. septembra premijerom predstave "O zločinu i kazni " po motivima remek dela F. M. Dostojevskog u izvođenju ansambla Gradskog pozorišta "Abrašević".

 (foto: )
PR Pre 1 dan 8 sati

Matalac časti - pokloni, popusti...

U utorak, 26. septembra Metalac će biti domaćin prezentacije u Valjevu ispred svog prodajnog objekta u ulici Vuka Karadžića 30, od 10 do 17 časova. Pored vrednih poklona i popusta, čekaju vas...  · 2 komentara