Grad (foto: Đorđe Đoković)
Grad (foto: Đorđe Đoković)
23.05.2016, 07:05

Grad kupio 74 rakete

č: | fb:

U budžetu grada Valjeva u ovoj godini predviđeno je četiri miliona dinara za kupovinu protivgradnih raketa i za naknadu strelcima. S obzirom na to da protivgradne stanice u valjevskom kraju u proseku imaju po tri rakete, koje je obezbedio Republički hidrometeorološko zavod, što je nedovoljno za protivgradnu odbranu, gradska vlast je odlučila da pomogne.

Iz gradske kase je izdvojeno dva miliona dinara za kupovinu 74 rakete za 31 protivgradnu stanicu, koje će danas biti uručene Radarskom centru na Brankovačkom visu. U Srbiji tri fabrike proizvode protivgradne rakete, i to valjevski „Krušik“, kruševački „Trajal“ i „Poliester“ iz Priboja. Na tenderu je najpovoljniji ponuđač bio „Trajal“ od koga su kupljene protivgrade rakete.

Pored kupovine protivgradnih raketa, iz gradske kase je izdvojeno dva miliona dinara za strelce kojima će za ovogodišnju sezonu biti isplaćeno po 27.000 dinara.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik 5.05.2024

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara