Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
23.05.2016, 09:41

Angiosala od sutra ponovo radi

č: | fb:

Angiosala u Opštoj bolnici u Valjevu počeće sa radom sutra, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove. Angiosala, kojoj gravitira pola miliona stanovnika, nije radila od 24. aprila zbog kvara na kompujteru koji je „srce sistema". Novac za popravku kvara i zamenu dela koji košta 100.000 evra obezbedilo je Ministarstvo zdravlja, navodi se u saopštenju za javnost PR službe Opšte bolnice.

Objašnjeno je da je Ministarstvo zdravlja hitno reagovalo u cilju rešavanja problema angiosale Opšte bolnice u Valjevu. „Serviseri opreme 'Siemens' dolazili su za proteklih mesec dana četiri puta u valjevsku bolnicu kako bi utvrdili koji kvar je u pitanju. Po njihovom zaključku, prošlog utorka, utvrđen je kvar na flet panel detektoru, koji služi za rekonstrukciju slike i praktično je jedan od vitalnih delova opreme angiosale. Uprava se obratila Ministarstvu sa molbom za pomoć, koje je hitno reagovalo i tako ubrzalo proces popravke valjevske angiosale, kojoj gravitira pola miliona stanovnika. Angiosala će početi sa radom sutra“, naodi se u saopštenju iz Opšte bolnice.

Ovo je drugi put za nepune dve godine da je u kvaru aparat u angiosali. Zbog kvara na rentgen aparatu angiosala nije radila u avgust 2014. godine. Od značajnijih dijagnostičkih aparata u Opštoj bolnici već duže vreme ne radi i skener.

Aktuelno