Donja Bukovica (foto: Đorđe Đoković)
Donja Bukovica (foto: Đorđe Đoković)
24.05.2016, 09:26

Asfaltirano preko 50 kilometara seoskih puteva

č: | fb:

U valjevskim selima, od početka godine, asfaltirano je 10,5 kilometara puteva, tako da je u mandatu odlazeće vlasti, ili za prethodne četiri godine, asfaltirano preko 50 kilometara puteva u selima valjevskog kraja. Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić smatra da je to dobar rezultat i najavljuje da će i u narednom periodu nastaviti radove na asfaltiranju seoskih puteva, „kako ne bi ostali bez sela, koja su pred gašenjem!“ 

Meštani Beomuževića

Meštani Beomuževića (Foto: Đorđe Đoković)

„Ako naredne četiri godine nastavimo sa realizacijom programa koji smo započeli pre četiri godine, preko 80 posto sela valjevskog kraja imaće asfalt, i to je jedan od načina da zadržimo ljude na selu. Ako to ne uradimo, nećemo imati više kome da asfaltiramo puteve“, poručio je Jeremić.

Objašnjava da je stav gradskog rukovodstva da asfalt stigne do svakog zaseoka u kome ima preko 30 domaćinstava. „Tamo gde ima manje kuća, putevi će biti posipani rizlom, s tim što ćemo se truditi da to više ne radi Grad, nego će to meštani sami raditi, a mi ćemo im obezbediti materijal“, rekao je Dragan Jeremić.

Direktor Gradske direkcije najavljuje da će biti urađen program prioriteta asfaltiranja seoskih puteva, kojim će biti precizirana ne samo dužina, nego i širina saobraćajnica. Negde je sasvim dovoljno da širima bude 2,5 metra, dok bi glavne i frekventnije saobraćajnice imale širinu i do četiri metra. On navodi primer Slovenije i Crne Gore gde su seoski putevi, u čak 90 posto, širine 2,40 metara.

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Asfaltirani seoski putevi

 

U Donjoj Kamenici asfaltirano je 1000 metara puta za zaseok Drajići, čime je rešen problem velike uzbrdice koja je meštanima otežavala kretanje posebno zimi. I u selu Majinović asfaltirane su dve veće uzbrdice u dužini od 600 metara.

Deonica kroz selo Beomužević, od magistralnog puta Valjevo-Loznica do zaseoka Radija, u dužini od pet kilometara radi se u tri faze i do sada je asfaltirano 3,2 kilometara saobraćajnice. Dragan Jeremić  najavjuje da će kompletna deonica biti završena do kraja sledeće godine kao i nekoliko pristupnih puteva. Asfaltirane su i deonice u Donjoj Bukovici, putni pravac Stolice-Stankovačko groblje i Carić-Šabanovića Ćuprija.

Donja Bukovica

Donja Bukovica (Foto: Đorđe Đoković)

Majinović

Majinović (Foto: Đorđe Đoković)

Beomužević

Beomužević (Foto: Đorđe Đoković)

Zaseok Drajići

Zaseok Drajići (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 16 sati 2 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 9 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara