Uzun Mirkova ulica (foto: Đorđe Đoković)
Uzun Mirkova ulica (foto: Đorđe Đoković)
24.05.2016, 07:07

Završeno asfaltiranje Uzun Mirkove ulice

č: | fb:

Završeno je asfaltiranje Uzun Mirkove ulice, koja će danas biti otvorena za saobraćaj. Preostaje da narednih dana budu rekonstruisani i trotoari, čime će biti završeni kompletni radovi na ovoj, kako reče direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić, važnoj saobraćajnici.

„Izgradnjom treće trake u Uzun Mirkovoj ulici neće biti zastoja u saobraćaju, s obzirom na to da je sada omogućeno prestrojavanje za pravo i desno. Ovo je nakon otvaranja Ulice Mirka Obradovića, u smislu poboljšanja i rasterećenja saobraćaja u centru grada, najznačajnija saobraćajnica. Sada je obezbeđena dobra veza sa duplih traka, preko Uzun Mirkove ulice, Bulevara palih boraca, Mirka Obradovića do Knez Mihailove ulice“, kaže Jeremić.

Radovi na rekonstrukciji Uzun Mirkove ulice trajali su nekoliko dana duže zbog kiše koja je pravila problem. „Bilo je nemoguće postaviti asfalt na podlogu koja je puna vode“, objašnjava Jeremić. On dodaje da upravo od vremenskih prilika zavisi i završetak radova na asfaltiranju trotoara u Ulici Uzun Mirkovoj.

Radovi u Karađorđevoj ulici

Radovi u Karađorđevoj ulici (Foto: Đorđe Đoković)

Radovi na rekonstrukciji preostalog dela Karađorđeve ulice, od uzun Mirkove do Hajduk Veljkove u dužiniod 360 metara, i rekonstrukcija 200 metara Uzun Mirkove ulice, koštaju 40 miliona dinara. U Gradskoj direkciji, i pored toga što je poslednjih mesec dana skoro svakodnevno padala kiša, zadovoljni su dinamikom radova.

Pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović kaže da je rok za završetak radova 60 dana i veruje da će naredni period biti povoljniji što se vremenskih uslova tiče, tako da će biti nadoknađeno izgubljeno zbog kiše, ali naglašava da je najvažnije da posao bude urađen kvalitetno.

Karađorđeva ulica od Uzun Mirkove do Hajdik Veljkove ulice biće rekonstruisana po istom modelu po kome je rađena glavna ulica od Hajduk Veljkove do Jadra. Trenutno se radi kišna kanalizacija, slede radovi na rekonstrukciji javne rasvete, kolovoza i trotoara, kao i zamenia semafora na raskrsnici sa Uzun Mirkovom ulicom.

U toku su i radovi na izgradnji trotoara u Bulevaru palih boraca, od ulaza u naselje Kolubara 2 do zgrade Policijske uprave.

Trotoar u Bulevaru palih boraca

Trotoar u Bulevaru palih boraca (Foto: Đorđe Đoković)

 

 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 1 sati 24 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 1 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara