Maturanti Valjevske gimnazije 2014.(arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Maturanti Valjevske gimnazije 2014.(arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
25.05.2016, 09:38

Poslednji školski čas i Raspevana Gimnazija

č: | fb:

"Poslednji školski čas" je tradicionalna manifestacija u Valjevskoj gimnaziji koja se organizuje za maturante. Ove godine po prvi put imaće humanitarni karakter. Već po tradiciji, poslednjeg školskog časa za gimnazijalce koji je ove godine u petak, učenici prvog, drugog i trećeg razreda obezbeđuju posluženje, slano, slatko i piće, za maturante.

Aleksandra Milovanović

Aleksandra Milovanović (Foto: Đorđe Đoković)

Predsednik Parlamenta Valjevske gimnazije Aleksandra Milovanovi kaže da su učenici Gimnazije odlučili da ove godine novac potroše korisnije.

„Odlučili smo da se odreknemo posluženja, a da novac koji bi izdvojili za kupovinu slanog i slatkog posluženja, i pića uplatimo u fond Valjevske gimnazije namenjen učenicima koji su u lošoj materijalnoj situaciji. Smatramo da će taj novac našim drugarima da pomogne, a nama nije problem da se odreknemo posluženja u njihovu korist“, kaže maturantkinja Aleksandra Milovanović i naglašava da su maturanti tu odluku doneli jednoglasno i da su ponosni na to!

Raspevana Gimnazija

Takođe tradicionalno, valjevski gimnazijalci na kraju školoske godine organizuju priredbu „Raspevana Gimnazija“. Domaće i svetske muzičke hitove izvode solisti i orkestar Valjevske gimnazije.

Direktor dr Vojislav Andrić, uz poziv na večerašnji koncert u Centru za kulturu od 20.00 časova, podseća na neka zvučna muzička imena bivše valjevske gimnazijalce.

„Valjevska gimnazija je uvek imala talentovane pevače, na koje smo ponosni. Učenici  Gimnazije bili su Miki Jevremović, Jovan Maljoković, Milan Đurđević i Neverne bebe, Željko Joksimović... Nadamo se da će neko od večerašnjih izvođača krenuti putem ovih slavnih gimnazijalaca“, rekao direktor Valjevske gimnazije dr Vojislav Andrić.

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 1 sati 16 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 1 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara