Zgrada ambulante i pošte (foto: Đorđe Đoković)
Zgrada ambulante i pošte (foto: Đorđe Đoković)
01.06.2016, 14:03

Završene, ali ne i otvorene ambulanta i pošta

č: | fb:

Žitelji Petnice i okolnih sela, dobili su ambulantu, koja bi trebalo da počne sa radom do kraja meseca, i poštu za koju se još uvek ne zna kada će biti otvorena. U objektu nekadašnje Mesne zajednice u Petnici, površine od preko 110 kvadrata u čije je renoviranje iz gradske kase uloženo 4,8 miliona dinara, smeštena je ambulanta, pošta i kancelarija Mesne zajednice.

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je rekonstrukcija urušenog objekta, koji se već duže vreme ne koristi, važna investicija za meštane Petnice i oklonih sela.   

„Ovo selo jeste blizu grada, ali sa okolnim selima ima preko 3000 ljudi i bilo je neophodno da dobije ambulantu i poštu. Njima će sada zdravstvena usluga biti dostupnija, što će im svakako olakšati život, i time se Grad rukovodio kada smo odlučili da finansiramo rekonstrukciju ovog napuštenog objekta”, rekao je Jeremić.

Završetak građevinskih radova i predaja ključeva predstavnicima Doma zdravlja i Pošte, ne znači da će od danas te dve ustanove početi sa radom i biti dostupne meštanima Petnice i okolnih sela. Izgradnjom objekta, Grad je završio svoj deo posla, a sada su na potezu Dom zdravlja i Pošta koje, sudeći po izjvama njihovih predstavnika, nisu spremne da počnu sa radom.

Ljubo Vesić i Dragan Jeremić

Ljubo Vesić i Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Na primopredaju renovirane ambulante pozvan je direktor Doma zdravlja, koji nije došao, pa su umesto njega danas u Petnici bili jedna medicinska sestra i pomoćnik direktora za nemedicinske poslove, koji na većinu novinarskih pitanja nije imao odgovor.

Pomoćnik direktora Ljubo Vesić rekao je da bi ambulanta trebalo da počne sa radom do kraja meseca, što zavisi od toga kada će i koliko novca Grad izdvojiti za opremanje, s obzirim na to da Dom zdravlja nema para za kupovinu opreme. Vesić kaže da najosnovnija oprema nije skupa, ali je potreban novac za neke dijagnostičke aparate, koji bi koštali, pretpostavlja, ne manje od dva milona dinara.

 

Vesić nije znao da odgovori da li će ambulanta raditi svaki dana, rekavši da će „broj radnih dana lekara zavisiti od broja kartona i pacijenata”. Takođe ne zna broj ordinacija, pretpostavlja da će biti samo jedna, jer „dve ordinacije nema šanse da rade”. Naglašava da je Dom zdravlja „samo dobio informaciju da je urađena ambulanta i ništa više”.

Na zaključak Kolubarskih.rs, sudeći po odgovorima, da ambulanta u Petnici nije potrebna Domu zdravlja, uz pitanje zbog čega već nije nabavljena oprema i organizovan rad lekara, s obzirom na to da je rukovodstvo Doma zdravlja još pre nekoliko meseci obavešteno o izgradnji objekta, Vesić kaže da pretpostavlja da je „Grad kao osnivač Doma zdravlja hteo da napravi ambulantu zbog ovih ljudi”.

„Naravno da nam treba ova ambulanta, jer zdravstvo treba da bude dostupno svuda i na svakom koraku. Naravno da smo zainteresovani, i mi imamo informacije šta će ovde biti, kakva je zgrada unutra i osatalo. Ja, kao pomoćnik direktora za nemedicinske poslove nemam potrebu da saznajem šta će unutra biti, jer to nije moja vrsta posla”, objasnio je Ljubo Vesić.

Osim što nije poznato kada će biti opremljena i otvorena ambulanta, ne zna se ni datum početka rada pošte u Petnici za koju je takođe iz gradske kase izdvojen novac. Direktorka Pošte u Valjevu Slavica Pantović je potvrdila da je u planu otvaranje pošte u Petnici, ali nije znala da kaže kada će to biti, uz objašnjenje da „odluku o početku rada donosi centrala u Beogradu”.

 

Aktuelno

Rezervoar  (foto: JKP Vodovod)
Saopštenje Pre 16 sati 58 minuta

Rešen problem vodosnabdevanja Divčibara

Na Divčibarama su završeni radovi na izgradnji vodovodne mreže i novog rezervoara, čime je rešeno pitanje vodosnabdevanja. Trenutno se ispituje mreža i dok sve ne bude završeno na snazi je da se...  · 4 komentara