Radovi na toplovodu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na toplovodu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
06.06.2016, 07:06

Radovi u Karađorđevoj sredinom jula

č: | fb:

Izmenjeni su termini radova na širenju toplovodne mreže u delu Karađorđeve, Sinđelićevei Pantićeve ulice, koji su počeli sredinom maja a trajaće do 30. septembra, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako je objašnjeno, nakon sastanka zamenika gradonačelnika Žarka Kovača sa direktorom  „Toplane“ Dejanom Filipovićem i pomoćnikom direktora za investicije Draganom Despotovićem, termini su, u odnosu na prvobitno najavljene, izmenjeni zbog međusobnih odnosa glavnog izvođača beogradske firme „Štrabak“ sa podizvođačima.

Tako će radovi na postavljanju toplovoda u dužini od 168 metara u Karađorđevoj od Dušanove do Radničke ulice, početi 16. jula i trajaće do 25. avgusta.

Pre sedam dana počeli su radovi u Sinđelićevoj ulici od raskrsnice sa Ulicom Ljube Kovačevića do Naselja „27. novembar“ u dužini od 1,1 kilometar. Planirano je da budu završeni do 30. septembra.

Od 16. maja traju radovi u Pantićevoj od Ulice vojvode Mišića do Tehničke škole u dužini od 650 metara, koji bi trebalo da budu završeni do 31. jula. Zbog radova već treću nedelju je za saobraćaj zatvoren taj deo Ulice dr Pantića.

Izvođači radova će nastojati da potpuni prekidi saobraćaja na deonicama koje se rade, budu što kraći, kako bi se sprečile saobraćajne gužve na gradskim ulicama, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ovim radovima završiće se izgradnja glavnih magistralnih vodova toplovoda u okviru projekta KFW 4. Ukupna vrednost dosadašnjih i radova koji predstoje ovog leta, kao i postavljanje 54 podstanice, iznosiće oko 2,5 miliona evra.  

Izvođač radova na nastavku toplifikacije Valjeva je beogradska firma „Štrabak“, podizvođač je valjevski „Autotransportom“, dok mašinske radove izvode firme „Goal“ iz Zrenjanina i „Termoservis“ iz Beograda.

Krajnji rok za postavljanje cevi toplovoda i vraćanje ulica u prvobitno stanje je 30. septembar, saopšteno je iz Gradske uprave.

 

Aktuelno

Plakat (Dušan Arsenić) (foto: )
Na "Abro festu" Pre 9 sati 36 minuta

Premijera Gradskog pozorišta "O zločinu i kazni"

"Abro fest" će biti nastavljen u utorak, 26. septembra premijerom predstave "O zločinu i kazni " po motivima remek dela F. M. Dostojevskog u izvođenju ansambla Gradskog pozorišta "Abrašević".

 (foto: )
PR Pre 1 dan 7 sati

Matalac časti - pokloni, popusti...

U utorak, 26. septembra Metalac će biti domaćin prezentacije u Valjevu ispred svog prodajnog objekta u ulici Vuka Karadžića 30, od 10 do 17 časova. Pored vrednih poklona i popusta, čekaju vas...  · 2 komentara