Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
07.06.2016, 13:06

Doktor Radiša Jokić podneo ostavku

č: | fb:

Primarijus dr Radiša Jokić podneo je ostavku na mesto pomoćnika direktora za medicinska pitanja u valjevskom Domu zdravlja. Ostavku su podnele i načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva dr Jasmina Jevtić i šef Odeljenja medicine rada dr Slavica Sofronić.

Dr Radiša Jokić je u kratkoj izjavi za Kolubarske.rs potvrdio da nije više pomoćnik direktora i da je „od petka ponovo samo doktor i da će to biti još godinu dana dok ne ode u penziju”. On nije želeo da govori o razlozima svog  povlačenja sa mesta pomoćnika, smatrajući da je to lični čin i da je o tome razgovarao sa direktorom Doma zdravlja. Takođe nije želeo da odgovori na pitanje Kolubarskih.rs da li su razlog njegove ostavke informacije, koje se sve češće čuju u javnosti, da odluke ne donosi direktor Doma zdravlja dr Zaven der Hazarjan, nego da u „Domu zdravlja vedri i oblači jedna medicinska sestra”. "Na takve priče nemam komentar", rekao je dr Jokić.

 

Kolubarske.rs nisu uspele da dobiju zvaničan odgovor na pitanje zbog čega su se tri doktora istovremeno povukla sa rukovodećih mesta u Domu zdravlja. Direktor ove zdravstvene ustanove dr Zaven der Hazarjan se nije javljao na naše telefonske pozive.

Primarijus dr Radiša Jokić je na mesto pomoćnika direktora postavljen prošle godine, a do tada je bio načelnik Službe opšte medicine u Domu zdravlja. Još uvek nije poznato ko će naslediti dr Jokića, dok je dr Branka Antić već postavljena za načelnicu Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva. 

 

Podsećam da je proteklih meseci bilo kadrovskih promena u Domu zdravlja, takođe bez obrazloženja. Tako je bez ikakvog razloga i objašnjenja sa mesta predsednika Upravnog odbora Doma zdravlja, krajem prošle godine i to samo tri meseca nakon izbora, smenjen Aleksandar Rajevac, direktor Valjevske pivare, za koga je dr Zaven der Hazarjan govorio da je "izuzetan saradnik, od koga Dom zdavlja ima samo korist". Na njegovo mesto je postavljen Zoran Ttrifunović o čemu je direktor Doma zdravlja samo obavešten.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 15 sati 35 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 5 komentara