Konferencija za novinare DJB (foto: Đorđe Đoković)
Konferencija za novinare DJB (foto: Đorđe Đoković)
11.06.2016, 08:18

Neodgovornost i podela političkog plena

č: | fb:

Konstitutivna sednica Skupštine grada koja je prekinuta nakon verifikacije odborničkih mandata, bez izbora zakonodavne vlasti, pokazuje neodgovornost partija koje su osvojile najviše glasova na lokalnim izborima, kažu u Pokretu „Dosta je bilo-Saša Radulović“. Na konfernciji za novinare rečeno je i da su „lokalni izbori samo farsa za javnost“.

Odbornik u Skupštini grada Ljubomir Radović kaže da ni posle deset dana od prekida konstitutuvne sednice Skupštine grada, zasedanje nije nastavljeno niti je poznato kada će biti. „I pored najave lokalnih političkih lidera da će sve biti poznato početkom nedelje, to se nije dogodilo. Stranke koje su dobile najveće poverenje građana Valjeva ne samo da se neodgovorno ponašaju, nego se danima raspravlja i priča o nekim koalicionim sporazumima koji treba da idu na proveru. Smatramo da je reč o klasičnoj političkoj podeli plena i namirivanju ličnih i partijskih interesa“, kaže Radović.   

Dodaje da su lokalni izbori samo farsa za javnost, sudeći po tome ko se s kim i kako dogovara, ko je s kim u koaliciji. „Političkog plena će se dočepati čak i one političke opcije koje nikada samostalno ne bi prešle cenzus, ali će biti deo vlasti zato što su u okviru SNS i SPS“, navodi odbornik „Dosta je bilo“. Zapitao je da li bi Novosrbijanaci, koji su na listi SPS, ili SDPS koji je sa naprednjacima, imali odbornike u gradskom parlamentu da su na izbore izašli samostalno?

 

Ljubomir Radović

Ljubomir Radović (Foto: Đorđe Đoković)

„Zvaničnih razgovora ili poziva za učešće u lokalnoj vlasti nije bilo, ali bez obzira na to mi ćemo biti opozicija“, izričiti su u „Dosta je bilo“. Radović kaže da će biti opozicija zbog toga što su ih „građani glasali da menjaju ovakav nakaradni sistem!“

„Prvo, nas nema dovoljno da bismo ulazili u vlast, svesni smo svoje političke snage u ovom trenutku. Drugo, mislimo da je neophodno da postoji korektiv koji će da kontroliše vlast i da postoji neko ko će da omogući građanima da što lakše stignu do samih političara koji vladaju Valjevom i dele funkcije!“, objasnio je Radović ulogu opozicije koja „menja nakaradni sistem“.

 

Odbornik u Skupštini grada Rafailo Mitrović skrenuo je pažnju na radove u Sinđeličevoj ulici gde je više od 100 metara kanala za toplovod iskopano pogrešno, uz pitanje kako je moguće da u 21. veku niko ne zna gde se nalaze instalacije?

Mitrović smatra da ima problema i na gradilištu u glavnoj ulici. "Radovi na rekonstrukciji Karađorđeve ulice, od Uzun Mirkove do Hajduk Veljkove ulice, očigledno kasne. Ako sada prođete Karađorđevom ulicom videćete da nema radnika. Zašto se ništa ne radi, da li je reč o nedostatku građevinske operative, da li građevinska firma 'Kompresor ing', koja dobija sve poslove u gradu, nema kapacitete i za radove u glavnoj ulici“, zapitao je Rafailo Mitrović.

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 8 sati 30 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 15 sati 46 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara