Litija (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
Litija (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
19.06.2016, 10:05

Zbog duhovske litije biće zatvorene ulice

č: | fb:

Zbog duhovske litije, koja se organizuje u ponedeljak 20. juna, u sklopu obeležavanja slave grada Valjeva Duhovskog ponedeljka-Dugih Trojica, u periodu od 9.00 do 11.00 časova biće izmenjen režim saobraćaja u centru grada.

Fazno, u trajanju do 15 minuta, biće zatvarane ulice Sinđelićeva, od Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg (novog hrama), Karađorđeva i Vojvode Mišića do Crkve Pokrova Presvete Bogorodice (stare crkve), tokom prolaska slavske litije.

Povodom Duhovskog ponedeljka-Dugih Trojica biće održana liturgija od 8.30 časova u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg, nakon koje će u 10.00 časova krenuti duhovska litija centralnim gradskim ulicama - Sinđelićevom, Karađorđevom i Ulicom vojvode Mišića do crkve Pokrova presvete Bogorodice gde će biti obavljen čin rezanja slavskog kolača i upisan zapis u hrast koji se nalazi u porti Crkve.

Nakon toga od 12.00 časova na platou Centra za kulturu biće organizovana proslava za građane uz umetnički i zabavni program. Prvo će nastupati folklorni ansambli, učesnici litije, a potom i valjevski rok bendovi. Za građane će biti obezbeđeni sokovi i pivo.

Iz Gradske uprave pozivaju građane da se priključe duhovskoj litiji i proslavi na platou Centra za kulturu kako bi svi zajedno doprineli da i ovogodišnje obeležavanje gradske slave protekne u lepoj atmosferi!

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 21 sati 6 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 21 sati 7 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...