Slobodan Gvozdenović u Skupštini grada (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović u Skupštini grada (foto: Đorđe Đoković)
21.06.2016, 07:13

Mi možemo mnogo za vas, a šta vi možete za nas?

č: | fb:

Nova gradska vlada mora sebi postaviti visoki cilj, a to je otvaranje bar hiljadu do dve hiljade novih radnih mesta kroz direktne investicije u industrijsku proizvodnju. Ovo je samo jedan od ciljeva sadržanih u planu rada gradske vlade, a taj plan je, kako je rekao novoizabrani gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, bio temelj njegovog predizbornog programa.

Predstavljajući plan Gvozdenović je obećao da će nova vlast sve svoje potencijale staviti u funkciju napretka Valjeva. “Nastojaćemo da u narednim godinama obezbedimo intenzivan razvoj grada na svim poljima i da stvorimo uslove za efikasno funkcionisanje gradskih organa i službi. Nastojaću da sa svojim timom, na zadovoljstvo svih građana, na funkcije dovedem ljude koji će moći uspešno da obavljaju sve džnosti, znanjem, iskustvom i ličnim kvalitetima, a koji će biti važniji od svake stranačke, porodične, zemljačke ili bilo koje druge pripadnosti“, obećao je gradonačelnik.

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

Najbitniji zadatak nove gradske vlasti je zapošljavanje i zato će, kako je naglasio gradonačelnik, "sve svoje potencijale staviti na raspolaganje gradu, otvoriće vrata i pružiti poverenje svakom pojedincu, grupi i preduzeću, i to će konkretno doprineti ostvarivanju ovog cilja".

Rešenje problema Srbijanke je jedno od ključnih, poručuje Gvozdenović. „Neophodna nam je kompanija koja će zauzeti mesto ovog nekadašnjeg giganta. Bitna je i saradnja sa Krušikom, očekujem da bude mnogo efikasnija i plodotvornija. Dogovor sa Ministarstvom odbrane oko vojne imovine je jedan od bitnijih zadataka za dalje dovođnje novih investitora u Valjevo”, rekao je gradonačelnik.

Za ekonomski razvoj grada odlučujuće je važno povezivanje sa autoputem i Koridorom 11 i da se osigura najbrža železnička veza sa Beogradom, ali i da se aerodrom u Divcima osposobi da bude deo mreže komercijalnih aerodroma Srbije. 

“Cenićemo i poštovati ulogu medija, civilnih udruženja i stručnih organizacija, i uvažavati njihovo mišljenje. Od svih nosilaca funkcija, od svih organa i tela gradske vlasti i uprave tražićemo striktno poštovanje zakona, javnost u radu i transparentnost, objektivnost i nepristrasnost u procesu donošenja svih odluka, a naročito onih koje se tiču upotrebe javnih sredstava. Uprava i javna preduzeća Grada moraju biti otvorena za sve mlade stručnjake ili njihove ideje koji umeju i žele da Valjevo učine uređenim i prosperitetnim mestom. Ono što sam uvek naglašavao, a to je da Valjevo mora ostati centar Severozapadne Srbije u kome će dobro i srećno živeti svi njegovi građani”, rekao je gradonačelnik.

Dodao je da bi predstavnici Valjeva trebalo da se aktivno zalažu u republičkim organima za promene tekućih politika u smeru u kojem se Grad Valjevo najbolje i najbrže može razvijati. 

 

Slobodan Gvozdenović je govorio i o mladima, obrazovanju, investitorima, o logističkoj podršci izvozno orjentisanih malih preduzeća u oblasti informacionih tehnologija, bioinženjeringa, industrijskog dizajna, o kancelariji za podršku evropskim integracijama, o smanjenju zagađenosti vazduha i zemljišta, o gasufikaciji, o efikasnoj administraciji.

Uvođenje reda u urbanističko planiranje, zoniranje grada, zaustavljanje divlje gradnje, sistematska analiza svih seoskih naselja, razvoj turizma, razvoj zadrugarstva, podsticaj organskoj proizvodnji, borba protiv siromaštva, aktivno bavljenje sportom, izgradnja hale sportova, profesionalno pozorište, moderna bioskopska sala, su takođe teme kojima će se baviti gradska vlast.

 

„Ovo je samo mali deo onoga što ćemo pokušati, a nadam se da ćemo veći deo uspeti da ostvarimo“, poručio je gradonačelnik. Na kraju svog ekspozea, koji je Gvozdenović nazvao planom, a zapravo je program koji je deo koalicionog sporazuma socijalista i naprednjaka, valjevski gradonačelnik citirao je bivšeg američkog predsednika Roberta Kenedija – "Pitajte šta vi možete da uradite za vašu zemlju, a ne šta vaša zemlja može da uradi za vas".

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 2 sati 36 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar