Ljubobir Radović i Snežana Spajić (foto: Đorđe Đoković)
Ljubobir Radović i Snežana Spajić (foto: Đorđe Đoković)
21.06.2016, 11:50

Dobili smo nedemokratsku vlast, koja nema autonomiju

č: | fb:

U Pokretu „Dosta je bilo“ smatraju da smo „ako se po jutru dan poznaje, dobili jednu nedemokratsku vlast koja na startu odbornicima opozicije nije dozvolila da govori o predloženim kandidatima“.

Odbornik Pokreta „Dosta je bilo“ Ljubomir Radović kaže da pored toga što je skupštinska većina pokazala da nije demokratska, pokazala je i da nema autonomiju da samostalno odlučuje i da nije u stanju da kvalitetno pripremi skupštinsko zasednje.

„Izbori su završeni pre dva meseca, konstitutivna sednica Skupštine grada je prekinuta pre tri nedelje. Čekala se dozvola nekoga iz Beograda kako bi većina izabrala izvršnu i zakonodavnu vlast. Bilo je dovoljno vremena da se nastavak skupštinskog zasedanja kvalitetno pripremi. Međutim to nije urađeno jer odbornicima nisu blagovremeno dostavljene biografije kandidata za najviše funkcije zakonodavne i izvršne vlasti", kaže Radović 

Dodaje da nije otvorena ni rasprava po svim tačkama dnevnog reda, nego je vladajuća većina žurila da što pre izabere zakonodavnu i izvršni vlast.

 

Radović je na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici bio grubo prekidan kada se javio po poslovniku ukazujući na to da odbornicima nisu dostavljene biografije kandidata za predesednika i zamenika predsednika Skupštine grada. Njega su prekidali odbornici SNS, a najglasniji u dobacivanju su bili kandidat za gradonačelnika Slobodan Gvozdenović i Zorica Jocić, negodujući zbog čega odbornik Radović za skupštinskom govornicom govori o sebi, kad on nije na dnevnom redu.

"Bio je osnovni red da se predstavim, s obzirom na to da sam prvi put u Skupštini grada i da prvi put izlazim za govornicu. Oni koji su glasno negodovali smatrali su da je to povreda poslovnika, a ja smatram da njihova reakcija niti je bila dostojanstvena, niti takvo ponašanje priliči gradonačelniku Valjeva i odbornicima u Skupštini grada“, kaže Radović i dodaje da su oni reagovali u skladu sa svojim ponašanjem dok su bili opozicija.

 

Odbornica Pokreta „Dosta je bilo“ Snežana Spajić zamerila je vladajućoj koaliciji na tome što u gradsku vlast, niti u zakonodavnu, niti u izvršnu, nije izabrana nijedna žena! Pokret „Dosta je bilo“ smatra da je u interesu građana da se jasno odvoje političke od činovničkih funkcija i poručuju dosta je bilo partijskog zapošljvanja.

„Ponovo smo na vlasti dobili one koji već duži niz godina aktivno učestvuju u političkom životu Valjeva i to na najodgovornijim funkcijama, dok za to vreme naš grad nazaduje. U Valjevu je na vlasti jedna neprincipijelna koalicija koja nije najavljena u predizbornoj kampanji“, zaključuju u Pokretu „Dosta je bilo“.

Aktuelno