Desankin venac (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Desankin venac (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
01.07.2016, 09:40

Uskoro Gradska kuća i još ponešto

č: | fb:

Zdanje na Desankinom vencu, gde su bili Radio Valjevo i nedeljnik Napred, biće rekonstruisano i adaptirano u Gradsku kuću, stoji u odluci koju su usvojili članovi Gradskog veća. Međutim, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović kaže da će razmisliti o nameni tog objekta, još uvek ne zna koliko će koštati radovi, a rekonstrukcija će početi „čim pre”.

U odluci, koju su usvojili članovi Gradskog veća, napisano je da je „navedeni objekat prazan, a imajući u vidu lokaciju, arhitektonski izgled i ambijentalnu celinu, može se koristiti za potrebe grada – Gradsku kuću”. Dalje piše da „planiranom rekonstrukcijom i adaptacijom, pored prostorija za potrebe organa Grada, formirao bi se multufunkcionalani prostor koji bi se koristio za protokolarne prijeme, sastanke na najvišem nivou, gradske svečanosti, različite kulturne, obrazovne, naučne i druge sadržaje, književne večeri, tribine, promocije, predavanja, izložbe i slične namene”.

Sredstva za rekonstrukciju objekta biće obezbeđena iz budžeta Grada, stoji u odluci koju su usvojili članovi Gradskog veća.

 

I pored toga što je u odluci napisano da će objekat biti rekonstruisan u Gradsku kuću, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović novinarima je rekao da će razmisliti o nameni tog objekta. „Razmislićemo šta će tu biti, a adaptacija će početi čim pre, tačnije čim na Skupštini usvojimo ovu odluku. Ne znam koliko će koštati radovi, neko sručniji treba da kaže koliko to vredi, o tome će odlučiti neki građevinac”, objašnjava gradonačelnik. Dodaje da se govori o tome da će tu biti Gradska kuća, ali ono što je sigurno "objekat će privesti nameni". 

"Osnovna ideja je Gradska kuća, ali ćemo o tome još razgovarati", kaže Slobodan Gvozdenović.

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs da li je Grad podneo zahtev za naknadu štete i tužbu protiv onih koji su, početkom godine, napuštajući zgradu na Desankinom vencu isekli i odneli instalacije za grejanje, radijatore i počupali elektroinstalacije, gradonačelnik Gvozdenović najavljuje da će sve pravne radnje preduzeti Gradska uprava.

„Sve ono što spada pod udar kaznenog zakonodavstva i odredbi kaznenog zakonodavstva preduzeće naši pravnici”, rekao je gradonačelnik.

Kako Kolubarske.rs saznaju pravne radnje su već preduzete. Načelnik Odeljenja za imovinske poslove i opštu upravu Darko Kostić kaže da je gradski javni pravobranilac podneo zahtev za naknadnu štete pričinjene na objektu, koji je koristilo Radio Valjevo, a koja prema proceni veštaka građevinske struke iznosi oko 160.000 dinara. Kostić dodaje da je „slučaj zgrade Radio Valjeva u proceduri, ali to neće odložiti početak radova na rekonstrukciji objekta".

 

Ulaz u zgradu i mesto gde je bila tabla

Ulaz u zgradu i mesto gde je bila tabla (Foto: Đorđe Đokovic)

Odluku o određivanju namene objekta na Desankinom vencu po kojoj će zgrada biti adaptiran u službenu zgradu za potrebe organa Grada – Gradsku kuću, koju su juče usvojili članovi Gradskog veća, treba da usvoje odbornici Skupštine grada na sednici, koja će najverovatnije biti održana 15. jula.

Aktuelno

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 19 sati 37 minuta

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 11 komentara

 (foto: )
Organizator Ujedinjeno Valjevo može Pre 17 sati 34 minuta

Tribina "Za zdrav vazduh i bez rudnika"

Koalicija "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" organizuje tribinu na temu zaštite životne sredine "Za zdrav vazduh i bez rudnika". Tribina će biti održana u Holu Centra za kulturu u 19 časova.  · 4 komentara