Prijem za vukovce (foto: Đorđe Đoković)
Prijem za vukovce (foto: Đorđe Đoković)
05.07.2016, 15:22

Uz poruku – znanje je moć, a moć je u vama!

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović organizovao je danas  prijem za 128 srednjoškolaca i osnovaca, dobitnika Vukove diplome. On je najboljim đacima, pred kojima su velika odgovornost i zadatak, poručio da se u životu mogu spasiti samo radom i talentom.

Prijem za vukovce

Prijem za vukovce (Foto: Đorđe Đoković)

Školovanje sa svim peticama završilo je 102 osnovca i 26 srednjoškolaca, koji su dobitnici Vukove nagrade. Najviše "vukovaca", među osnovcima, 27 ima Prva osnovna škola, dok među srednjoškolcima sa svim peticama najviše je učenika 12 u Valjevskoj gimnaziji.

„Evidentno je da najviše 'vukovaca' ima u dve škole u kojima sam ja učio, u Prvoj osnovnoj i u Valjevskoj gimnaziji. Možda je to slučajno, a možda i nije, ali je tako. Pošto sam i sam bio nosilac Vukove diplome u osnovnoj školi, to je jedna velika obaveza, veliki trud i napor do kojeg ste stigli”, rekao je gradonačelnik.

On je uporedio današnju generaciju đaka sa svojom generacijom. „Moja generacija je osamdesetih videla smrt Tita, pad Berlinskog zida, Zvezdu kao prvaka sveta i Evrope, devedesetih je videla Slobu i Vuka, a posle dvehiljadite pamtite i vi. Imate veliku odgovornost i veliki zadatak kao nosioci Vukove diplome, a u životu se možete spasiti samo velikim radom i talentom za posao koji obavljate. Stojite na jednom velikom brdu, brdu nepročitanih knjiga i zato vam neće biti lako da stignete sve što ste planirali”, poručio je "vukovcima" Slobodan Gvozdenović.

Prijem za vukovce

Prijem za vukovce (Foto: Đorđe Đoković)

Prijemu za "vukovce" prisustvovao je i narodni poslanik Mihailo Jokić koji je, čestitajući najboljima, rekao je da je put koji su izabrali vrlo težak, da je svakim danom sve teži i teži i sa sve više i više iskušenja. „Zato, to što radite morate voleti svakoga dana sve više. Pored toga, morate voleti i sebe, ono što ste i onda ćete imati ljubav kao pokretačku snagu, a ljubav je najjača pokretačka snaga i ona rešava sve“, rekao je Jokić. Poručio je najboljim đacima da moraju biti svesni svoje sposobnosti i da moraju u svom umu svakog dana imati primarnu rečenicu koja glasi – moć je u meni!

 

Načelnica Školske uprave Zorica Jocić veruje da iza svake petice stoji pravo znanje. „Nijedna petica nije slučajna, niti tek tako dobijena, svaka je zarađena vrednim radom i trudom. Da kojim slučajem nije tako, ako su te ocene samo brojke, onda iza njih ne stoji ono što vam je potrebno za dalje školovanje, a i za život, a to su radne navike, upornost i znanje. A ovo je vreme kada je znanje moć!”, poručila je Zorica Jocić valjevskim "vukovcima".   

Ove godine, u odnosu na prethodnu, ima 18 osnovaca više koja su završila školovanje sa svim peticama, dok je među srednjoškolcima 11 vukovaca manje u odnosu na lane.

Prošle godine Valjevo je imalo 111 vukovaca, dok je ove godine 128 osnovaca i srednjoškolaca završilo školovanje sa svim peticama, što je rekord u poslednjih šest godina.

Grupna fotografija

Grupna fotografija (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Nelegalni objekat na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Nelegalni objekat se pojačao baštom Pre 18 sati 32 minuta

Moć investitora ili nemoć Grada?

Umesto da bude uklonjen, prema Rešenju građevinskog inspektora od 17. januara, ugostiteljski objekat u centru Divčibara radi "punom parom" i to pojačan baštom. U Gradskoj upravi pre dva meseca...  · 11 komentara

 (foto: )
Organizator Ujedinjeno Valjevo može Pre 16 sati 29 minuta

Tribina "Za zdrav vazduh i bez rudnika"

Koalicija "Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može" organizuje tribinu na temu zaštite životne sredine "Za zdrav vazduh i bez rudnika". Tribina će biti održana u Holu Centra za kulturu u 19 časova.  · 4 komentara