Park Peti puk (foto: Đorđe Đoković)
Park Peti puk (foto: Đorđe Đoković)
07.07.2016, 08:33

Park bez kanti, izrovana zemlja, zabetonirani odvodi...

č: | fb:

Rekonstrukcija parka na Petom puku još uvek nije završena i pored toga što je rok za završetak radova, prema ugovoru, bio sredina maja. Pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović potvrdio je za Kolubarske.rs da radovi nisu završeni i najavio je da će biti okončani u julu ne precizirajući datum. On nije želeo da komentariše to što izvođač radova GP „Kompresor ing“ nije ispoštovao rok za završetak radova od 45 radnih dana od dana uvođenja u posao, kao ni to što je u parku na Petom puku još uvek gradilište, ali bez radnika i mašina.

Park Peti puk

Park Peti puk (Foto: Đorđe Đoković)

Peti Puk park

Peti Puk park (Foto: Đorđe Đoković)

Trifunović kaže da će ovih dana radovi biti nastavljeni, „treba da se uradi odvodnjavanje i čišćenje gradilišta“. Ostali smo uskraćeni za odgovor zbog čega odvodnjavanje nije urađeno pre mesec dana dok je trajala rekonstrukcija parka, nego se to radi sada, naknadno, i to skoro dva meseca posle isteka roka za završetak radova. Na pitanje zašto u parku na Petom puku nema nijedne kante za otpatke, nego je đubre razbacano po celom parku, pomoćnik direktora Gradske direkcije kaže da će kante biti postavljene danas.

Park Peti puk

Park Peti puk (Foto: Đorđe Đoković)

Park Peti puk

Park Peti puk (Foto: Đorđe Đoković)

Peti Puk park

Peti Puk park (Foto: Đorđe Đoković)

Sugrađani koji žive u tom delu grada kažu da su bili svedoci kako radovi (ne)napreduju. „Kako je vreme prolazilo broj radnika se smanjivao što i razumem jer se i obim posla koji su radili smanjivao. Ali, evo već nekoliko dana nema radnika. Pomisili bi ste da su radovi nakon četiri meseca završeni, možda za njih i jesu, ali po parku se ne bi reklo“, kaže Milica koja svakodnevno prolazi kroz park na Petom puku. Milica ne spada u grupu koja samo kritikuje, ali navodi neke konkretne primere koji ukazuju na "stanje u parku posle rekonstrukcije".

„Kante za smeće još uvek nisu postavljene, zelene površine su razrovali bageri i tako ostavljene, a 'Titov plamen' u centru parka se posle svake kiše puni vodom zbog toga što je zabetonirana odvodna cev!? U parku je ostala velika gomila zemlje. Kako sam nezvanično čula nadzorni organ, kada je obišao park zamerio je da su sve nove staze, koje su urađene, trebalo da budu široke šest metara, a njihova širina je dva metra“, navodi Milica i pita ako je to tačno, šta je sa novcem koji je bio za to predviđen?

I na pitanje širine staza nismo dobili odgovor od pomoćnika direktora Gradske direkcije Milana Trifunovića.

 

Radovi na sređivanju parka na Petom puku koštali su oko 11 milona dinara. U prvoj fazi rekonstruisane su staze, postavljene behaton ploče i zamenjen kompletan mobilijar, dok bi u drugoj fazi trebalo da bude rekonstruisana javna rasveta. 

Park Peti puk

Park Peti puk (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje 29.04.2024

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 12 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 29.04.2024

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 5 komentara