Ugao Nušićeve i Karađorđeve (foto: Đorđe Đoković)
Ugao Nušićeve i Karađorđeve (foto: Đorđe Đoković)
08.07.2016, 06:45

Neće biti ivičnjaci, ulica će biti u nivou sa trotoarom

č: | fb:

Projektant i izvođač radova vodili su računa o tome da preko ivičnjaka na raskrsnici Karađorđeve i Nušićeve ulice mogu da pređu i osobe u invalidskim kolicima, rekao je direktor GP „Kompresor ing“ Bojan Tomašević.

Reagujući na pisanje Kolubarskih.rs da ivičnjaci nisu oboreni u ravni sa asfaltom na raskrsnici Karađorđeve i Nušićeve ulice i da je to propust koji treba ispraviti pre nego što ulica bude asfaltirana, Tomašević objašnjava da će na raskrsnici Karađorđeve i Nušićeve biti podignut nivo ulice, poput raskrsnice Karađorđeve i Ulice Vlade Danilovića, tako da će biti u nivou sa trotoarom, otuda nije potrebno obarati ivičnjake. Tomašević dodaje da će, po projektu koji je radio CIP, nivo Karađorđeve ulice biti podignut i u delu pored Prve osnovne škole, kako bi bio usporen saobraćaj.

 

Direktor GP “Kompresor ing”, koje je izvođač radova na rekonstrukciji Karađorđeve ulice, odgovorio je na pitanje na koje je odbio da nam odgovori pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović, i to pre nego što smo objavili vest - "Nije spušten ivičnjak za invalidska kolica".

On je na naše pitanje zbog čega su ostavljeni visoki ivičnjaci i da li će taj propust biti ispravljen pre asfaltiranja ulice, kratko rekao – “Pustite nas da radimo, da završimo objekat, a po projektu je tu nešto drugo!” Trifunović nije želeo da nam objasni šta je “to nešto drugo po projektu”. 

Radovi u Karađorđevoj

Radovi u Karađorđevoj (Foto: Đorđe Đoković)

Radovi na rekonstrukciji preostalog dela Karađorđeve ulice, od Uzun Mirkove do Hajduk Veljkove ulice u dužini 360 metara trebalo bi da budu završeni do kraja meseca. Bojan Tomašević kaže da će deonica od Uzun Mirkove do Nušićeve biti asfaltirana do srede, a potom slede završni radovi i u delu do Hajduk Veljkove ulice.

 

 

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 1 dan 11 sati

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 12 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 1 dan 17 sati

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 5 komentara