Njegić, Gvozdenović i Jovanović (foto: Đorđe Đoković)
Njegić, Gvozdenović i Jovanović (foto: Đorđe Đoković)
12.07.2016, 10:57

Rvači treba da dobiju svoj krov nad glavom

č: | fb:

Rvač valjevske „Mladosti“ Marko Jovanović je titulu državnog prvaka u rvanju u slobodnom stilu osvajao četiri puta za redom, čime se svrstao u vrhunske sportiste po kriterijumima Sportskog saveza Srbije.

Uspešnom valjevskom rvaču prijem je priredio gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, koji je čestitajući na postignutim rezultatima rekao da biti prvak države nije uobičajeno, niti jednostavno, posebno ako dolazi iz sredine koja nije Beograd.   

„Velika je stvar to što je jedan prvak države još uvek u Valjevu, što nije otišao u neki veći klub, što je inače običaj u našem sportu. Ova gradska vlast želi da promoviše one koji su uspešni, koji osvajaju nagrade i one koji postanu prvaci države sa skromnim sredstvima koja se izdvajaju za njihove treninge i takmičenja”, rekao je Gvozdenović i poručio da će se truditi da zavlada zdrava takmičarska atmosfera, da u Srbiji pokretač budu upravo rad i kritičko mišljenje, a ne baruština duha za sumnjive ljude koji ne zaslužuju aplauze.

 

Višestruki državni prvak u rvanju Marko Jovanović je rekao da ovo nije prvi put da rvači “Mladosti” ostvaruju najbolje rezultate, ali je prvi put da gradsko rukovodstvo priređuje prijem i na taj način čestita na uspehu.

Marko Jovanović

Marko Jovanović (Foto: Đorđe Đoković)

Jovanović je podsetio da je Rvački klub „Mladost“ osvojio osam medalja u Somboru na prvenstvu države u slobodnom stilu za sve uzraste i to čak četiri zlatne medalje. Jedini vrhunski rezultat u Valjevu, smatra Jovanović, jesto to što je on četiri puta za redom bio prvak države. 

“Po ostvarenim rezultatima smo najuspešniji klub i nosilac vrhunskog sporta u gradu, a istovremeno 40 godina, koliko klub postoji, nismo uspeli da obezbedimo stalan prostor za treninge. Bili smo čak i u situaciji da dve nedelje pred državno prvenstvo budemo na ulici zbog toga što nismo uspeli da uskladimo termine za treninge i finansije”, rekao je državni prvak u rvanju. Upozorio je da od septembra rvači “Mladosti” neće imati gde da treniraju, verujući, ipak, da će Grad pronaći neko rešenje.

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović nije obećao konkretno rešenje za rvače “Mladosti”, ali je rekao da će Grad pokušati da obezbedi maksimalne uslove. Gvozdenović nije siguran koji će to prostor biti gde će valjevski rvači trenirati, ali se nada optimalnom rešenju. On je kao moguće mesto za treninge naveo halu “Partizan” uz podsećanje da još uvek nisu rešeni problemi koji traju godinama.

“Ideja je da se upravo ta lokacija proglasi centrom za borilačke sportove. Situacija sa ‘Partizanom’ je komplikovana, pravno još uvek neregulisana i pokušaćemo da nađemo kompromis sa ljudima koji trenutno vode ‘Partizan’, kako bi borilački sportovi, njihovi sportisti, dobili svoj krov nad glavom”, rekao je valjevski gradonačelnik.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 7 sati 51 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 4 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 13 sati 2 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara