Slobodan Gvozdenović (foto: Marijana Jevtić)
Slobodan Gvozdenović (foto: Marijana Jevtić)
12.07.2016, 06:50

Gradska vlada se neće obrukati i davati prazna obećanja

č: | fb:

Novo rukovodstvo Valjeva će u naredne četiri godine pomoći meštanima Kamenice da završe vodovod i izgrade puteve, obećao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović otvarajući manifestaciju “Petrovdanski dani” u Valjevskoj Kamenici uz poruku da vlast ne daje prazna obećanja i da se neće obrukati.

 

Posetioci Petrovdanskih dana

Posetioci Petrovdanskih dana (Foto: Marijana Jevtić)

Tradicionalna manifestacija „Petrovdanski dani“ u Valjevskoj Kamenici traje već 20 godina i jedna su od najstarijih manifestacija valjevskog kraja koja čuva višedecenijsku tradiciju paljenja lile, promoviše narodne običaje, domaću radinost i seoski turizam.

 

Otvarajući manifestaciju gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je rekao da je veliko zadovojstvo biti među Kameničanima za “Petrovdandske dane”, “doduše prvi put u ulozi gradonačelnika”. Obećao je da će novo rukovodstvo Valjeva pomoći meštanima Kamenice da realizuju neke infrastrukturne projekate.

“Najbitnije je to što ova gradska vlada želi, hoće i može da pomogne selu. Isticali smo mi to, već nekoliko puta, da su sela naše najveće fabrike. Želimo da vam pomognemo da završite vodovod, da sve puteve, koje vaša Mesna zajednica bude predložila, uradi gradska vlada, ali i da se završi put koji je u nadležnosti Republike, a to je Kamenica-Osečina. Ova gradska vlada ne želi i neće da se bruka i da vam daje prazna obećanja, mi stojimo iza toga. Podsetiću vas na Njegoševe reči – ’svak' je rođen da po jednom umre, a čast i bruka žive dovijeka’. Mi se nećemo obrukati“, obećeo jegradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

 

Nastup folklora

Nastup folklora (Foto: Marijana Jevtić)

Prvog dana trodenvne manifestacije održane su seoske Olimpijske igre Srbije, sinoć je organizovana „Lilijada“ - paljenje lila i organizovana izložba slikara ikonopisca Žarka Đukića, kao i kulturno-umetnički program.

Danas ćebiti obeležen Petrovdan, slava Valjevske Kamenice.

„Petrovdanski dani“ i ove godine se održavaju pod pokroviteljstvom grada Valjeva, za koje je iz gradske kase izdvojeno 190.000 dinara. 

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 11 sati 29 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 16 sati 39 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara