Prostorije SNS u Valjevu
Prostorije SNS u Valjevu
30.06.2014, 13:28

Gradonačelnik da podnese ostavku

č: | fb:

Narodni poslanik SNS iz Valjeva, dr Slobodan Gvozdenović zatražio je na današnjoj konferenciji za novinare da gradonačelnik Stanko Terzić (SPS) i članovi Gradskog veća podnesu ostavke.

Razlog za to je činjenica da Grad Valjevo „ne vodi gradonačelnik nego njegov zamenik“ Žarko Kovač (LDP) iz stranke koja je na poslednjim parlamentarnim izborima „imala manje glasova nego što je bilo nevažećih listića“ (i ostala van parlamenta), dok je na lokalnim izborima u maju 2012. osvojila dva mandata, pojasnio je dr Gvozdenović.

On smatra da sadašnja lokalna vlast u Valjevu, formirana 28. februara, nema legitimitet, a da u Gradskom veću „sedi grupa privatnika“. Kao primer lošeg vođenja Valjeva naveo je pojedine poslovne poteze u JKP Vodovod, koji uzima kredit za obrtna sredstva sa godišnjom kamatom od 18 odsto, kao i da nabavlja novi službeni autobil vredan preko 20.000 evra.

Dr Gvozdenović je pritom citirao odredbe iz Vodovodove javne nabavke za kupovinu tog automobila, kojima se predviđa da „mora imati kožna sedišta sa grejanjem, kao i aluminijumske felne“,

Takođe, pitao je kome treba, u situaciji kada čitava Srbija štedi kako bi sanirala štete od poplava,  proširenje Gradskog veća sa devet na 11 članova, odnosno zbog čega će članovi i predsednici nadzornim odbora u gradskim javnim preduzećima ubuduće biti plaćani po 5.000 dinara do 8.000 dinara, umesto dosadašnji 3.000 – 5.000 dinara, mesečno ako je „nejasno kakva im je odgovornost za posao koji obavljaju“.

Poslanik Gvozdenović je bio izričit u stavu da je SNS u Valjevu opozicija, te da o ponovnoj saradnji sa SPS ne može biti govora.

 

Aktuelno