Medicinska škola (foto: Đorđe Đoković)
Medicinska škola (foto: Đorđe Đoković)
15.07.2016, 07:21

Ipak se radi rekonstrukcija toaleta

č: | fb:

U Medicinskoj školi ipak će se raditi rekonstrukcija toaleta, potvrdio je za Kolubarske.rs direktor škole Aleksandar Maravić. Vrednost tih radova je 1,6 miliona dinara, a biće finansirani preko Kancelarije za javna ulaganja.

Radovi na rekonstrukciji krova i zameni stolarije u Medicinskoj školi trebalo je da budu završeni do 10. jula, međutim taj rok je pomeren za kraj avgusta, zbog toga što je odlučeno da se sredi i ženski toalet.

Aleksandar Maravić

Aleksandar Maravić (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Medicinske škole objašnjava da se, otpočinjanjem zidarskih i molerskih radova, ukazala u hodniku na zidu, pored ženskog toaleta, vlaga od fekalnih voda, zbog čega je zatražio da se radovi zaustave, dok se ne dobije dozvola i novac za naknadne radove od Kancelarije za javna ulaganja.

“Više od sedam godina zidovi u hodnicima bili su obloženi pločama od iverice i niko nije imao predstavu šta se krije ispod tih ploča, sve do rekonstrukcije škole. Kada su poskidane ploče u donjem delu hodnika, tamo gde su ženski toaleti, videla se na zidovima vlaga i to, ne samo u hodniku nego i u učionici do toaleta. Problem sa vlagom je prisutan sedam godina, tačnije otkada su renovirani toaleti. Tada je urađen kontra pad, odvod i dovod čiste i kanalizacione vode prave probleme, verovatno su i cevi negde u zemlji popucale, a trenutno četiri od osamkabina ne radi“, navodi Maravić.

 

Hodnik u Medicinskoj školi

Hodnik u Medicinskoj školi (Foto: Đorđe Đoković)

Maravić dodaje da problem sa vlagom ne bi bio rešen da je samo prekrečen zid, neophodna je temeljna sanacija, sa čime se složio i nadzorni organ. Od Kancelarije za javna ulaganja zatražena je dozvola i novac za naknadne radove.

„Odgovorili su nam pozitivno uz zahtev da im hitno dostavimo projekat za sanaciju i rekonstrukciju toaleta. Na sreću naš projektant Milan Petrović već je imao pripremljenu dokumentaciju, predali smo projekat, objavljen je tender, radovi će uskoro početi, a biće završeni do početka nove školske godine", kaže Aleksandar Maravić.

 

Premijer Aleksandar Vučić je krajem marta prisustvovao potpisivanju ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji krova Medicinske škole i zameni stolarije i tada je obećao da će biti obnovljeni i toaleti.

Pre mesec dana direktor Medicinske škole je rekao za Kolubarskke.rs da toaleti neće biti renovirani zbog toga što je to nemoguće uraditi s obzirom na to da je to veliki posao, pola škole bi bilo prekopano, a kratak je rok. Međutim, sada kada je otkrivena vlaga koju treba sanirati, ipak će biti rekonstruisani, ali samo ženski toaleti i zbog tih radova biće prekopan donji hodnik, a ne i cela škola, što zahteva manje vremena.

 

Rekonstrukcija krova na objektu Medicinske škole je završena za manje od dva meseca, zamenjena je stolarija u dvorišnom delu zgrade, kao i na centralnom objektu u Karađorđevoj ulici. Sledi rekonstrukcija toaleta, potom završni zidarski i molerski radovi, čime će biti okončano renoviranje Medicinske škole. Vrednost radova je 20,6 miliona dinara.

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 6 sati 33 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 4 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 11 sati 44 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara