Transfuziološki autobus  (foto: Đorđe Đoković)
Transfuziološki autobus (foto: Đorđe Đoković)
15.07.2016, 06:34

“Ulepšajte dan sebi i drugima – dajte krv”

č: | fb:

U Valjevo danas stiže transfuziološki autobus Instituta za transfuziju krvi Srbije, u okviru letnje kampanje po gradovima i opštinama u Srbiji. Akcija prikupljanja krvi biće organizovana na parking ispred gradske kuće od 9.00 do 15.00 časova, saopšteno je iz Crvenog krsta Valjevo.

U Srbiji je svakih 100 sekundi potreban davalac krvi za decu i odrasle da bi preživeli.

Letnja kampanja se realizuje do 5. septembra širom Srbije, sa željom da posluži promociji važnosti i značaja dobrovoljnog, anonimnog i nenagrađenog davanja krvi, uz novi transfuziološki autobus koji je opremljen svim potrebnim uređajima i opremom za bezbedno davanje i uzimanje krvi na terenu.

“Ovo je još jedan od načina da predstavimo naš grad kao dobrog domaćina, da podržimo aktivnosti u realizaciji letnje kampanje – odazovemo se akciji dobrovoljnog davanja krvi, a sve pod sloganom ’Tvojih pet minuta – nečiji ceo život’ i pod motom ’Ulepšajte dan sebi i drugima – dajte krv’, saopšteno je iz valjevskog Crvenog krsta.

U prošlogodišnjoj akciji prikupljanja krvi, koja je organizovana u Valjevu, odazvalo se 81 lice, a 74-oro je dalo krv.

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 11 sati 9 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 16 sati 20 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara