Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
20.07.2016, 08:24

Dosta je samovolje čelnih ljudi!

č: | fb:

Pokret „Dosta je bilo“ smatra da je ponašanje čelnih ljudi zakonodavne i izvršene vlasti nedemokratsko i da je takvo ponašanje za svaku osudu. U saopštenju za javnost „Dosta je bilo" navodi da je „nedopustivo da se bilo koji član izvršne vlasti odbornicima Skupštine grada obraća na način na koji je to uradio gradonačelnik Slobodan Gvozdenović na poslednjoj sednici Skupštine grada poručivši: ’Ja sam tako odlučio i tačka!’. Stavljajući akcenat na svoju samovolju, on ovakvim ponašanjem u potpunosti obesmišljuje svrhu postojanja Skupštine grada kao organa zakonodavne vlasti“.

Takođe je neprihvatljivo, smatraju u Pokretu „Dosta je bilo“, da Predsednik Skupštine grada ne odgovori novinarima na krajnje logična pitanja i da ne obrazloži odluku koju je potpisao nego im odgovori: „Nemojte da me maltretirate!“.

Pokret „Dosta je bilo“ pdseća da je, nakon izbora izvršne i zakonodavne vlasti grada, ocenio da smo dobili nedemokratku vlast, sa ljudima koji su već dugi niz godina na čelnim funkcijama, koji niti imaju nameru, niti kapacitet da donesu promene za kojima svi vapimo.

„Najoštrije osuđujemo svaki vid samovolje i donošenja odluka koje nisu u skladu sa Zakonom“, poručuje Pokret "Dosta je bilo" u saopštenju za javnost.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 16 sati 38 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 16 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara