Radovi u Karađorđevoj (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u Karađorđevoj (foto: Đorđe Đoković)
29.07.2016, 07:09

Rekonstruisana Karađorđeva se kopa jer nema koordinacije

č: | fb:

Radovi na postavljanju toplovoda u dužini od 168 metara u Karađorđevoj, od Dušanove do Radničke ulice, počeli su 18. jula i trajaće do 16. avgusta, rečeno nam je u Gradskoj toplani. Ranije su završeni u Pantićevoj od Ulice vojvode Mišića do Tehničke škole u dužini od 650 metara i u Sinđelićevoj ulici od raskrsnice sa Ulicom Ljube Kovačevića do Vatrogasnog doma. Sledećeg meseca počeće radovi od Vatrogasnog doma do Naselja „27. novembar“, a po okončanju tih radova na toplovod će biti priključena i OŠ "Andra Savčić". Dužina trase u Sinđelićevoj od Ulice Ljube Kovačevića do Naselja "27. novembar" je 1,1 kilometar.  

Ovim radovima završiće se izgradnja glavnih magistralnih vodova toplovoda u okviru projekta KfW 4, vrednog 2,5 miliona evra, čija je realizacija počela 2012. godine.

Prema najavama, radovi će biti završeni do 30. septembra i sve ulice kojima je prošla trasa biće vraćene u prvobitno stanje, poručuju iz Gradske toplane.

Radovi u Karađorđevoj

Radovi u Karađorđevoj (Foto: Đorđe Đoković)

Od početka radova u Karađorđevoj, od Dušanove do Radničke ulice, mnogima je nejasno zbog čega toplovod nije postavljen pre nego što je glavna ulica, od sudova do Jadra, rekonstruisana a ne da se sada naknadno prekopava i skida asfalt, a posle da se krpi.

Pomoćnik direktora za investicije Gradske toplane Dragan Despotović kaže „da bi se toplovd nastavio mora krenuti odande gde je zaustavljen“. To je logičan odgovor, međutim pitanje je zbog čega toplovod nije urađen iza raskrsnice sa Dušanovom ulicom i tu zaustavljen, a ne da se zaustavi u delu Karađorđeve za koji se znalo da će biti rekonstruisan. Despotović kratko kaže da je bilo brojnih problema, a nije bilo ni materijala ni vremena da se uradi još tih desetak metara.

„Problem je i u tome što ne postoji kordinacija. Toplana, od kada je počela realizacija projekta KfW4, insistira na kordinaciji i poslali smo desetine dopisa u Gradsku upravu. Međutim posle smrti pomoćnika gradonačelnika Selimira Manojlovića Grad nije imenovao osobu koja bi bila zadužena za koordinaciju na projektu KfW4, otuda se i dešavaju propusti“, kaže Despotović.

Radovi u Karađorđevoj

Radovi u Karađorđevoj (Foto: Đorđe Đoković)

Izvođač radova na nastavku toplifikacije Valjeva je beogradska firma „Štrabak“, podizvođač je valjevski „Autotransportom“, dok mašinske radove izvode firme „Goal“ iz Zrenjanina i „Termoservis“ iz Beograda.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 11 sati 58 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 9 sati 8 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 4 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 11 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara