Radovi u Karađorđevoj ulici (foto: Kolubarske.rs)
Radovi u Karađorđevoj ulici (foto: Kolubarske.rs)
02.08.2016, 15:34

Radovi u Karađorđevoj biće završeni do 15. avgusta

č: | fb:

Rekonstruisani deo Karađorđeve ulice na potezu od raskrsnice sa Hajduk Veljkovom ulicom doUzun Mirkove biće pušten u saobraćaj 15. avgusta. To je najavio v.d. direktor Gradske direkcije Zoran Trifunović, objašnjavajući da bi do tada trebalo da budu gotovi svi radovi – postavljene behaton ploče na trotoaru i asfaltiran deo od Nušićeve do Hajduk Veljkove ulice u dužini od 160 metara.

U okviru radova u glavnoj ulici na potezu od nekadašnje Beograd kafane do Uzun Mirkove, rekonstruisan je kolovoz i trotoari, zamenjen je semafor na jednoj raskrsnici, kao i javna rasveta, dok radovi na vodovodnoj mreži nisu bili planirani. Ukupna vrednost radova ovog dela Karađorđeve ulice je 41,3 miliona dinara sa PDV-om. Danas je najavljeno da će preostali ili poslednji nerekonstruisani deo Karađorđeve ulice od Dušanove do Radničke biti rađen sledeće godine, čime će biti okončani radovi na sređivanju glavne valjevske ulice.

 

Radovi u Karađorđevoj ulici

Radovi u Karađorđevoj ulici (Foto: Kolubarske.rs)

Zamenik gradonačelinika Valjeva Dragan Jeremić  kaže da ima puno problema na gradilištima u Valjevu, a oni su, kako je naveo, vezani za nastavak izgradnje vrelovodne mreže.

„Zatvoreno je nekoliko ulica u gradu, gornji deo Karađorđeve, Sinđelićeva u delu prema Petom puku, deo ulice Milivoja Raodsavljevića što je doprinelo nervozi i na neki način sve to malo uvećava efekat toga što Karađorđeva još nije puštena u saobraćaj. Moramo znati i da vremenski uslovi nisu najpovoljniji za gradnju i da je kiša jedan od glavanih uzroka dužine ovih radova. Najbitnije je da se radovi završe i da Karađorđeva dobije svoju upotrebnu funkciju”,  rekao je zamenik gradonačelnika Valjeva Drgan Jeremić.

 

M.Trifunović, Jeremići Z. Trifunović

M.Trifunović, Jeremići Z. Trifunović (Foto: Kolubarske.rs)

V.D. direktora Gradske direkcije Zoran Trifunović najavljuje nove radove na gradskim saobraćajnicama, koji će početi  nakon 15. avgusta

„Potrebno je da Vodovod završi radove na raskrsnici ulica Pantićeve i Vojvode Mišića, nakon čega će početi radovi na rekonstrukciji dela Sinđelićeve ulice na potezu od raskrsnice sa Pantićevom do duplih traka. U ovom delu Sinđelićeve biće postavljen novi sloj asfalta, rekonstruisani trotoari i zamenjena javna rasveta”, kaže Trifunović.

Najavljeno je da će do kraja godine biti izgrađen kružni tok na raskrsnici ulica Mirka Obradovića i Hajduk Veljkove, za koji je u budžetu Gradske direkcije obezbeđeno šest miliona dinara.

„Javna nabavka je raspisana i nadam se da ćemo već početkom septembra početi sa radovima. Planirana je izgradnja kružnog toka sa svom pratećom infrastrukturom, saobraćajnom signalizacijom, javnom rasvetom. Mislim da ćemo dobiti jednu kvalitetnu saobraćajnicu jer je ona sad opterećena. Kružni tok će rešiti te probleme”, rekao je Milan Trifunović, pomoćnik direktora Gradske direkcije.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 1 sati 41 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 6 sati 51 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar