Ugao Ulice vojvode Mišića i Pantićeve (foto: Đorđe Đoković)
Ugao Ulice vojvode Mišića i Pantićeve (foto: Đorđe Đoković)
05.08.2016, 10:06

Sređivanje raskrsnice nakon 15. avgusta

č: | fb:

Radovi na asfaltiranju Ulice vojvode Mišića, od Karađorđeve do duplih traka, završeni su pre skoro četiri meseca, a oštećenja u samoj raskrsnici još uvek nisu sanirana, zbog toga što se čeka da Vodovod završi svoj deo radova na kanalizacionoj mreži.

Kako je objasnio zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić odlučeno je da se radovi u toj raskrsnici odlože kako ne bi imali saobraćajni kolaps, s obzirom na to da je već mnogo ulica u gradu zatvoreno. Jeremić najavljuje da će radovi u raskrsnici Pantićeve i Ulice vojvode Mišića početi posle 15. avgusta, kada bude završena rekonstrukcija Karađorđeve ulice i otvorena za saobraćaj. Planirano je da Vodovod radove u raskrsnici Vojvode Mišića i Pantićeve ulice završi za tri do četiri dana, nakon čega će biti asfaltiran kolovoz.

 

Kako je najavljeno iz Gradske direkcije, po završetku radova u Karađorđevoj ulici, od Hajduk Veljkove do Uzun Mirkove ulice, počeće radovi u Sinđelićevoj ulici od Pantićeve do duplih traka, gde će se raditi, pored rekonstrukcije saobraćajnice, trotoari i javna rasveta.

 

Pantićeva i Dušanova ulica biće rekonstruisane sledeće godine, najavljuje pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović. 

„Vodovod će uraditi rekonstrukciju svih priključaka u Pantićevoj ulici, što je dobro. Tako da će nakon tih radova uslediti zamena asfalta, a trebalo bi da budu asfaltirani i trotoari s obzirom na velika oštećenja zbog drveća, dok je javna rasveta u dobrom stanju i neće biti menjana”, kaže Trifunović i najavljuje da će Pantićeva od Sinđelićeve do Dušanove ulici biti rekonstruisana sledeće godine, kada će se raditi i poslednji deo Karađorđeve od Dušanove do Radničke ulice.

Takođe, u planu su radovi u Dušanovoj ulici od duplih traka, gde će biti zamenjena i javna rasveta. „Jedna kompanija iz Češke doniraće eksperimentalnu led rasvetu, koja će biti daleko efikasnija i ekonomičnija od ove koju sada radimo”, kaže Trifunović.

 

Neće se tolerisati loša organizacija i nemar

 

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić najavio je da se u buduće neće tolerisati loša organizacija rada i nemarnost izvođača radova, misleći pri tom pre svega na Vodovod i Toplanu. 

„Vodovod će morati da promeni sistem rada i pronađe način da radovi koje izvodi budu efikasniji”, poručuje Jeremić.

 

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Kolubarske.rs)

Komentarišući objašnjenje nadležnih iz Toplana da je rekonstruisani deo Karađorđeve ulice na Jadru, gde se postavlja toplovod, morao da se kopa zbog toga što ne postoji koordinacije između preduzeća, Jeremić kaže da „nikakva saznanja nismo imali gde i šta Toplana radi”.

„Objašnjenje iz Toplane da je moralo da se kopa dvadesetak metara rekonstruisanog dela Karađorđeve ulice, navodno zbog toga što nisu imali materijal i rezervne delove, ne stoji. Oni rade po projektu koji je ranije urađen, tako da su, pre nego je asfaltirana Karađorđeva u vreme kada je postavljen tolovod, mogli da kopaju iza raskrsnice, da pređu Dušanovu ulicu. Znali su da će toplovod proći celom Karađorđevo ulicom. Tu je u pitanju nemar Toplane, izvođača radova i nadzora, a ne loše koordinacije između preduzeća”, kaže Jeremić. Dodaje da je to veliki propust i treba da se ispita kako je do toga došlo, što podrazumeva i odgovornost onoga ko je za to kriv.

 

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 2 sati 36 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...