Radovi na toplovodu u Naselju 27. novembar (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na toplovodu u Naselju 27. novembar (foto: Đorđe Đoković)
15.08.2016, 09:08

Grejanje „protreslo“ buduće korisnike

č: | fb:

Sa nastavkom ovogodišnjih radova na širenju toplovodne mreže u Valjevu nastavljaju se i problemi. Nakon prekopavanja Sinđelićeve ulice i dela novog asfalta u Karađorđevoj ulici, usledile su i žalbe stanara u Naselju 27. novembar na Petom Puku.

Radovi na toplovodu u Naselju 27. novembar

Radovi na toplovodu u Naselju 27. novembar (Foto: Đorđe Đoković)

Problem je nastao kod ulaza broj osam jer su, kako tvrde stanari, radnici sa bagerom pokušali da probuše otvor u temelju zgrade kako bi kroz njega prošla cev od toplovoda. Stanari kažu da se zgrada tresla i da su ionako stare stepenice sa ovim radovima još više uništene. U toku kopanja prekinut je i jedan strujni kabal.

"Radnici su došli sa bagerom i kašikom počeli da prokopavaju temelj zgrade, a inače su već oštećeni prilaz i ulaz u zgradu. Da li je to u redu kada se vidi da nam je ulaz slab, stepenište srušeno zbog popravki i drugih radova, a i sama zgrada se sleže?'', pita zabrinuto Zorka Terzić, koja živi u ulazu broj osam ispred koga je kopan kanal kako bi se ova zgrada povezala sa glavnim cevovodom koji prolazi kroz ovo naselje.

 

Dragan Despotović u razgovoru sa stanarima

Dragan Despotović u razgovoru sa stanarima (Foto: VTV)

Njen komšija Vladimir Kovačević kaže da u naselju zbog toga što je tokom kopanja pokidan jedan strujni kabal nema uličnog osvetljenja, a u njihovoj zgradi ima samo jedna faza, pa u njegovom stanu ne radi frižider, televizor ...

"Sve su nam uništili ispred zgrade. Kopali su i bušili, zgrada se tresla, a ionako su nam stepenice slabe. Rekli su nam i da u naselje mogu da uđu i kola Hitne pomoći, a sudeći po trenutnoj situaciji, za to nema šanse. Ne daj Bože nikome ni požara ni bolesnika. Parkinge nam nisu osposobili, pa i tamo gde su već radili ne može da se uđe, a ovo što imamo parkinga oni parkiraju njihove kamione. U naselju ima 280 stanova, a automobila možda i više, i šta sad ljudi da rade, da idu po vojnom poligonu da parkiraju kola?'', pita Vladimir i dodaje da je svo zelenilo počupano po naselju, a da blato svakodnevno unose u stanove.

 

Zorka dodaje i da su tokom radova, koji kaže traju nekih petnaest dana, "radnici nekoliko puta presekli vodovodne cevi, a voda samo lije. Verovatno nemaju planove kuda ide vodovod, kuda ide struja".

Na sam tok i način izvođenja radova žali se i Ana Đorđević koja potvrđuje priču svojih komšija.

"Stepenice su uništene, a kada sam zvala da pitam ko je odgovoran za to dobila sam odgovor da oni samo rade svoj posao. Ovde je 20 stanova, stanara 40, prosek starosti je oko 65 godina i ja ne mogu njih da pokrenem da se popravi ovaj ulaz", kaže Ana.

 

Radovi na toplovodu u Naselju 27. novembar

Radovi na toplovodu u Naselju 27. novembar (Foto: Đorđe Đoković)

Pomoćnik direktora za investicije Gradske toplane Dragan Despotović kaže da je nedopustivo da se oštećuje zgrada i najavljuje razgovor sa stanarima.

"Ja sam razgovarao sa predstavnikom izvođača radova ‘Štrabakom’ i naložio im da kod probijanja temelja, kako ne bi došlo do većih oštećenja pošto su ove zgrade stare preko 40 godina, upotrebe posebnu tehnologiju, a ne da koriste teške građevinske mašine kao što su uradili u ovom slučaju. Rečeno im je da prekinu takve radove. Njihov je problem gde će nabaviti uređaje i opremu za probijanje otvora, ali se ne smeju praviti bilo kakva oštećenja“, rekao je Dragan Despotović.

On je najavio da će se tokom dana sastati sa sastanarima kako bi napravili zapisnik o nastalim oštećenjima.

"Kada su u pitanju oštećenja na zgradi dogovorio sam se sa stanarima da zajedno sa predstavnikom izvođača radova 'Štrabakom', a ne sa podizvođačem radova, napravimo zapisnik o nastalim oštećenjima. Sve što je oštećeno prilikom probijanja otvora na ovoj zgradi biće sanirano i vraćeno u prvobitno stanje“, obećao je pomoćnik direktora za investicije Gradske toplane Dragan Despotović.

 

 

 

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 6 sati 51 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 1 komentar

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 15 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...