Golden lady store (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Golden lady store (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
03.09.2016, 09:05

„Golden Lady“ planira proširenje proizvodnje

č: | fb:

Italijanska kompanija "Golden Lady" namerava da u narednom periodu, u svojoj fabrici za proizvodnju ženskih čarapa i rublja u Valjevu, proširi proizvodnju i uposli nove radnike. Ovo je u razgovoru sa zamenikom gradonačelnika Draganom Jeremićem najavio predsednik i osnivač ove komapnije Nerino Grasi.

 

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, u razgovoru u fabrici ''Valy'' u Beloševcu, kojem su prisustvovali i direktori David i Alberto Grasi, Nerino Grasi je pohvalio spremnost novog gradskog rukovodstva na dijalog i poručio da Grad može da računa na njihovu punu podršku i saradnju u budućnosti.

"Valjevska fabrika ima stabilnu proizvodnju u kojoj je trenutno zaposleno oko 1000 radnika. Postoji mogućnost proširenja proizvodnje u narednom periodu što bi dovelo do novog zapošljavanja. Politika kompanije 'Golden Lady' je usmerena na stalno ulaganje u modernizaciju i usavršavanje tehnologije što najbolje oslikava proces proizvodnje čarapa u ovoj fabrici, koji je jedinstven u Srbiji i uključuje sopstvenu proizvodnju konca. Investirali smo u fabriku za prečišćavanje voda, a zamolio bih Grad da pomogne u rešavanju infrastrukturnih problema", rekao je Nerino Grasi.

 

Sa rukovodstvom italijanske kompanije zamenik gradonačelnika Valjeva razgovarao je o trenutnoj situaciji u fabrici, daljim poslovnim potezima i o odnosu Grada i ove italijanske kompanije.

Prema rečima Jeremića rukovodstvo kompanije "Golden Lady"  mu je prenelo da su "zadovoljni kvalitetom rada u ovdašnjoj fabrici i da nemaju problema u izvozu proizvoda".

"Sobzirom na to da je reč o velikoj kompaniji, bilo nam je bitno da čujemo da li je ona u stabilnom stanju, jer bi svaka promena izazvala određene potrese u gradu. To moramo da pratimo kako bi znali šta nam je činiti. Obradovala nas je činjenica da je ta kompanija vrlo stabilna i da ne razmišljaju o promenama u smislu otpuštanja radnika. Planovi su im nove investicije u narednom periodu, ali to će za sad ostati na nivou poslovnog razgovora i sačekaćemo njihove dalje poteze. Uložili su dva miliona evra u fabriku za preradu otpadnih voda, što govori o stabilnosti i odluci da ostanu ovde duži vremenski period, što je nama veoma drago", izjavio je Dragan Jeremić.

 

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Na sastanku je bilo reči i o društvenoj odgovornosti kompanije prema gradu ''gde smo istakli da želimo da oni još aktivnije učestvuju u životu grada Valjeva. Što se tiče lokalne samuprave naša obaveza je da saobraćajnicu kroz Beloševac, koja povezuje Valjevo i Mionicu, saniramo i dovedemo u pristojno stanje''.

"Činjenica je da je ta saobraćajnica uzana, da je njom teško proći, ima puno oštećenja na kolovozu, i moramo je zajedničkim snagama dovesti u red. Na ovom potezu nije samo 'Golden Lady'  tu su i druge firme koje imaju dosta zaposlenih, tako da ćemo nastojati da saobraćajnicu sredimo i dovedemo u red", naveo je Jeremić.

 

Zamenik gradonačelnika dosadašnje razgovore sa predstavnicima valjevskih preduzeća ocenjuje kao dobre i veoma pozitivne i dodaje "da postoji dobra rezerva za zapošljavanje u svim tim fabrikama. Treba se potruditi, neke stvari pripremiti i malo sa državom popričati".

 

"Ja sam pristalica toga da postepeno dođemo do još jednog pristojnog broja zaposlenih. Imamo blizu 10.000 nezaposlenih, a odgovorno tvrdim da njih četiri do pet hiljada hoće da radi, dok isto toliko neće da radi, bira ili nije zainteresovano za posao. Naše je da stvorimo ambijent da se zaposli što više ljudi. Nas ne raduje činjenica da je malo onih koji su zainteresovani za proizvodnju, svi bi neke druge poslove", zaključio je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 23 sati 58 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara