Eurocentar (foto: Đorđe Đoković)
Eurocentar (foto: Đorđe Đoković)
11.09.2016, 10:07

Sačuvati domaće proizvode i domaće trgovine

č: | fb:

Sačuvati domaću proizvodnju i obezbediti plasman domaćih proizvoda kroz trgovinske lance, kako bi što više bili zastupljeni u maloprodajnim objektima i dostupni kupcima, zajednički je zadatak domaćih trgovina u Valjevu i lokalne samouprave, zaključak je sa sastanka zamenika gradonačelnika  Dragana Jeremića sa vlasnikom i direktorom trgovinskog preduzeća „Europrom“ Desimirom Tadićem.

 

"Želimo da sačuvamo našu privredu, proizvodnju i što je najvažnije da pomognemo u promovisanju domaćih proizvoda. Kvalitet domaće robe je odličan i možete da računate na pomoć Grada kako bi zajedno afirmisali domaće brendove", rekao je Jeremić i dodao da je potrebno napraviti mehanizme koji će regulisati zastupljenost domaćih proizvoda na tržištu, a u isto vreme podići nivo društvene odgovornosti. 

Desimir Tadić i Dragan Jeremić

Desimir Tadić i Dragan Jeremić (Foto: www.valjevo.rs)

Cilj valjevske trgovine "Europrom" je da postane lider među trgovinskim lancima na području Zapadne Srbije.

"Zapošljavamo 450 radnika, imamo 37 maloprodajnih objekata u Valjevu, Osečini, Mionici i Lajkovcu. Imamo plan da širimo mrežu i da zaposlimo 20 novih radnika. Do kraja novembra biće otvoren još jedan objekat u Kosjeriću, a sledeće godine na Zlatiboru. Integrisani smo u sistem DTL- domaći trgovinski lanac, koji zapošljava 4000 radnika i ima 600 maloprodajnih objekata. Mi smo pokrenuli akciju 'Kupujmo domaće', a učešće domaćih proizvoda u našim maloprodajnim objektima je preko 90 posto", rekao je Tadić.

Proizvodima pod robnom markom "Domaće", zajedničko je to što su proizvedeni od sirovina koje potiču iz valjevskih sela, Mionice, Lajkovca, Uba i Osečine.

 

Dragan Jeremić je najavio da će u okviru planiranih invrastrukturnih radova u gradu do kraja godine biti sređen parking prostor kod objekta "Europroma" u Gradcu, a biće urađen i projekat parkinga kod tržnice na Petom puku. "To je neophodno uraditi pre svega zbog bezbednosti saobraćaja, ali i uređenja javnih prostora", rekao je zamenik gradonačelnika.

Sagovornici su se saglasili da bi trebalo ponovo aktivirati Savet privrednika u Valjevu, navodi se u saopštenju Odseka za informisanje i protokol Grada.

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 4 sati 9 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 4 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara