Tešnjar (foto: Đorđe Đoković)
Tešnjar (foto: Đorđe Đoković)
16.09.2016, 13:51

U Valjevu se snima film "Vrati se zone"

č: | fb:

U Tešnjaru  je u toku snimanje igranog filma "Vrati se Zone", reditelja Juga Radivojevića. Snimanje filma počelo je ovog leta, a među osam gradova u Srbiji za mesto snimanja izabrano je i Valjevo, tačnije stara gradska čaršija.

 

"Novi film o Zoni Zamfirovoj je priča o bračnom životu od 1905. do 1908. godine. To je spoj melodrama i mentaliteta ondašnje čaršije. Nastojimo da upečatljivim filmom publici približimo davne godine, ljubavne i druge dogodovštine protagonista ekranizovane priče. Nastavak filma Zona Zamfirova snima se u osam gradova da bi se oživeo duh varoši sa juga Srbije iz tog perioda. Originalna priča o ljubavi Zone i Maneta nije se odigrala u Nišu, kako je to naveo Stevan Sremac, već u Prištini", rekao je za Blic Radivojević.

 

Tešnjar

Tešnjar (Foto: Đorđe Đoković)

Tešnjar

Tešnjar (Foto: Đorđe Đoković)

Tešnjar

Tešnjar (Foto: Đorđe Đoković)

Tešnjar

Tešnjar (Foto: Đorđe Đoković)

Tešnjar

Tešnjar (Foto: Đorđe Đoković)

Glavne uloge reditelj je poverio Milanu Vasiću i Brankici Sebastijanović. Medju 64 glumca i 400 statista, ulogu u nastavku najgledanijeg srpskog filma "Zona Zamfirova" dobili su Ljiljana Dragutinović, Milan Lane Gutović, Tanja Bošković, Rada Đuričinm, Gorica Popović, Milan Kalinić i drugi.

 

Kadrovi novog filma Juga Radivojevića "Vrati se Zone" dosada su snimljeni u Beogradu, Pirotu, Vranju i Novom Pazaru. Do oktobra biće završen deo filma u kojem se radnja odvija u Beogradu, gde se Mane i Zone sele posle venčanja. Premijera filma "Vrati se Zone" zakazana je za 24. januar 2017. godine u Beogradu.

 

Izmenjen režim saobraćaja u Tešnjaru

 

Zbog snimanja filma do 24. septembra utvrđen je privremeni režim saobraćaja u delu Birčaninove ulice od Ulice Vuka Karadžića do Milovana Glišića u vremenu od 8.00 do 21.00 čas. Za automobile stanara i dostavna vozila biće omogućen saobraćaj od 6.00 do 8.00 časova i od 14.00 do 15.00 časova, saopšteno je iz Gradske uprave.

 

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 5 sati 8 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar