Kolubara 2 (foto: Đorđe Đoković)
Kolubara 2 (foto: Đorđe Đoković)
20.09.2016, 13:06

5000 evra za projekat iz ekologije

č: | fb:

Ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke odobriće Valjevu 5000 evra i isto toliko partnerskom nemačkom gradu Pfafenhofen za realizaciju projekta iz oblasti ekologije, rečeno je nakon konferencije gradova Jugoistočne Evrope koja je održana protekle sedmice u Bonu u Nemačkoj, navodi se u saopštenju za javnost gradske PR služba.

 

U saopštenju se dodaje da naredne godine Grad Valjevo može očekivati podršku i za realizaciju drugih projekata, kao što su projekti iz oblasti ekologije, a biće vezani za ozelenjavanje urbanih površina, i projekte koji će se ticati tema koje su precizirane dokumentom Agende 2030 Ujedinjenih nacija.

"Kako se tačka 3.7 Agende odnosi na obezbeđenje pristupa uslugama koje se odnose na planiranje porodice, naš plan je da konkurišemo sa projektom koji će da pomogne daljem radu i razvoju našeg Centra za vantelesnu oplodnju", navodi se u saopštenju PR službe Gradske uprave.

 

Na konferenciji gradova Jugoistočne Evrope održane prošle sedmice u Bonu, u okviru projekta "Partnerstvo održivog razvoja jedinica lokalne samouprave", učestvovali su pomoćnik gradonačelnika Valjeva Miroslav Pimić i načelnica Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove Tijana Todorović, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

 

U saopštenju za javnost se navodi da je boravak i putne troškove delegacije grada Valjeva finansiralo Ministarstvo za privrednu saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke. 

 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 16 sati 41 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 16 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 10 komentara