Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
Mihailo Milutinović (foto: Đorđe Đoković)
19.05.2014, 13:46

Vlast politizuje

č: | fb:

Zakazivanjem sutrašnje sednice Gradske skupštine sa temama poput povećanja cena pojedinih komunalnih usluga i kadrovskim smenama nekih direktora, aktuelna valjevska vlast politizuje zajedničku nesreću svih nas u Srbiji - ocenio je na današnjoj pres konferenciji Mihailo Milutinović, šef pravnog tima SNS.

- Ako je gradonačelnik Stanko Terzić umoran od 25-to godišnjeg rukovođenja, neka se pomeri i prepusti mesto mlađima - poručio je Milutinović.

On je novinarima pokazao dva debela koverta sa materijalima pripremljenim za sutrašnju sednicu gradskog parlamenta dokazujući i na taj način da su se gradski čelnici više bavili time nego pripremamam za odbranu Valjeva od popalava ili pitanje, šta i kako dalje posle onoga što nas je snašlo.Milutonović je kao politizaciju najavio sutrašnju smenu vd direktora Apotekarske ustanove Vojkana Stepanovića.

Žrtvovanje stručnjaka

- Nedopustivo je da se na taj način žrtvuje stručnjak par ekselans u toj oblasti, čovek iz čestite gradske kuće (Stepanovića po ocu dr Dušanu, ginekologu, odnosno Samokresovića, po majci dr Ljubici – Bebi, pedijatru, prim. a.), koji nije član ni jedne političke partije, pa ni SNS - kaže  Milutinović.

Stepanovića bi, po saznanjima Kolubarskih.rs, trebalo da zameni mr Marko Nikolić za koga trenutno malo ko u Valjevu zna ko je i odakle je. Dakako, osim predlagača iz GG “Pobeda”.

Sutrašnjoj sednici će, takođe saznajemo, prisustvovati i odbornici SNS, koji se u gradskom parlamentu nisu pojavljivali od 28. februara. Njihova tužba “stoji pred Upravnim sudom Srbije”, a podneta je, kako tvrde, zbog nelegitimnih odluka tada donetih. Na toj sednici smenjeni su svi kadrovi naprednjaka, a formirana je i nova skupštinska većina SPS-PUPS-JS-SDPS, Pokret za Valjevo, DSS, URS, SPO (sada UG Za Valjevo), NS (sada Novosrbijanci), GG Pobeda.

 

Aktuelno