Radovi na uglu Hajduk Veljkove i Mirka Obradovića (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na uglu Hajduk Veljkove i Mirka Obradovića (foto: Đorđe Đoković)
29.09.2016, 09:12

Počela izgradnja kružnog toka

č: | fb:

Izgradnja kružnog toka na raskrsnici Hajduk Veljkove i Ulice Mirka Obradovića počela je juče, a prema najavi iz Gradske direkcije radovi će biti završeni u roku od 30 dana koliko će za saobraćaj biti zatvorene ove dve ulice u tom delu grada.

Zatvoren saobraćaj

Zatvoren saobraćaj (Foto: Đorđe Đoković)

"Vrednost radova, koje izvodi preuzeće ‘Ingrap-omni’ iz Beograda, je 6,7 miliona dinara. Očekujemo da će kružni tok ubrzati i poboljšati protok saobraćaja u Ulici Mirka Obradovića. U okviru ovih radova, Vodovod će uraditi kompletnu rekonstrukciju vodovodne linije i zatvarača", kaže pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović.

Dodaje da će, ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi biti završeni i pre planiranog roka, najkasnije za dvadesetak dana.

 

Radovi na uglu Hajduk Veljkove i Mirka Obradovića

Radovi na uglu Hajduk Veljkove i Mirka Obradovića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Do kraja godine biće rekonstruisana i Dušanova ulica

 

Pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović najavljuje da će do kraja godine biti realizovano još šest ugovora po tenderima koje je raspisala Gradska direkcija. Planirana je javna rasveta u parku na Petom puku, rekonstrukcija kanalizacione mreže u zoni mosta za naselje Veselinovići, izgradnja sportskog terena u Poparama, rekonstrukcija Dušanove ulice.

 

"Dušanova ulica biće rekonstruisana u dužini od 320 metara od Karađorđeve do Ulice vladike Nikolaja, a vrednost tih radova je 11 miliona dinara. Pored asfaltiranja sobraćajnice i trotoara, biće zamenjena i javna rasveta, kojom će se upravljati daljinski. Dobili smo donaciju svetiljki u led tehnologiji, tako da će Dušanova ulica biti prva gde ćemo kontrolisati potrošnju električne energije i imaćemo podatke kolika je ušteda na led rasveti u odnosu na standardnu", kaže Milan Trifunović.

 

Pomoćnik direktora Gradske direkcije kaže da su prošle nedelje razgovarali u JP "Putevi Sbije" o izgradnji javne rasvete u Vljevskoj ulici na Divčibarama. Dogovoreno je da radovi budu završeni do kraja godine, a finansiraće ih ovo republičko javno preduzeće.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 5 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...