Registracija Prijava preko FB
Kamera iz pravca Šapca (foto: Kolubarske.rs)
Kamera iz pravca Šapca (foto: Kolubarske.rs)
10.10.2016, 06:59

Uskoro još tri kamere snimaće prekršaje

č: | fb:

Na tri lokacije u Valjevu do kraja oktobra biće puštene u rad kamere koje automatski beleže saobraćajne prekršaje, najavljuju u Policijskoj upravi Valjevo i poručuju da će, najmanje sedam dana pre puštanja kamera u rad, vozači biti obavešteni o tome  da je počelo snimanje saobraćajnih prekršaja.

 

Pored kamere u centru Valjeva, na raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve ulice, uskoro će  proraditi još tri kamere koje snimaju prekršaje. Početkom godine na ulazu u Valjevo iz pravca Beograda, Loznice i Šapca postavljene su kamere koje će registrovati saobraćajne prekršaje, uključujući i prekoračenje dozvoljene brzine.

 

Postavljanje ove tri kamere koje automatski beleže prekršaje koštalo je osam miliona dinara.  Kupljene su od novca koji se u gradsku kasu sliva po osnovu naplaćenih saobraćajnih prekršaja na području Valjeva.

"Nadam se da će većoj bezbednosti saobraćaja doprineti i puštanje u rad tri radarska mesta u Valjevu. Tokom oktobra trebalo bi da budu puštene u rad ove tri kamere. To je već trebalo da bude rešeno, ali je bilo određenih tehničkih problema koje firma, koja je dobila posao na tenderu, nije uspela da otkloni tokom leta. Imam informacije da je problem rešen i sada samo čekamo sertifikat Direkcije za mere i dragocene metale", kaže Saša Marković, načelnik Policijske uprave Valjevo i dodaje da će, najmanje sedam dana pre nego što počne snimnaje saobraćajnih prekršaja, građani, odnosno vozači biti obavešteni o tome. 

 

U toku je i tender koji je raspisala Gradska uprava za nabavku kamera koje će biti postavljene na još tri lokacije, na izlazu iz Valjeva ka Beogradu, na izlazu i ulazu u grad na pravcu ka Bajinoj Bašti i na Obilaznom putu ka Užicu.

 

Aktuelno

Podrška za Aleksandra na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu u Valjevu 18.10.2019

Podrška za hrabrog Aleksandra Obradovića

Ovo nije miting, niti je protest, ovde se ne prebrojavamo, ovde su hrabri ljudi koji su došli da pruže podršku i da iskažu poštovanje hrabrom radniku "Krušika" Aleksandru Obradoviću, rečeno je na...  · 8 komentara

Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije 18.10.2019

Požar nakon prodaje "Nove Srbijanke"

Od jutros "plamena više nema na objektima Nove Srbijanke tako da je požar u završnoj fazi likvidacije". Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije u preduzeću koje je pre tri dana...