Kamera iz pravca Šapca (foto: Kolubarske.rs)
Kamera iz pravca Šapca (foto: Kolubarske.rs)
10.10.2016, 06:59

Uskoro još tri kamere snimaće prekršaje

č: | fb:

Na tri lokacije u Valjevu do kraja oktobra biće puštene u rad kamere koje automatski beleže saobraćajne prekršaje, najavljuju u Policijskoj upravi Valjevo i poručuju da će, najmanje sedam dana pre puštanja kamera u rad, vozači biti obavešteni o tome  da je počelo snimanje saobraćajnih prekršaja.

 

Pored kamere u centru Valjeva, na raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve ulice, uskoro će  proraditi još tri kamere koje snimaju prekršaje. Početkom godine na ulazu u Valjevo iz pravca Beograda, Loznice i Šapca postavljene su kamere koje će registrovati saobraćajne prekršaje, uključujući i prekoračenje dozvoljene brzine.

 

Postavljanje ove tri kamere koje automatski beleže prekršaje koštalo je osam miliona dinara.  Kupljene su od novca koji se u gradsku kasu sliva po osnovu naplaćenih saobraćajnih prekršaja na području Valjeva.

"Nadam se da će većoj bezbednosti saobraćaja doprineti i puštanje u rad tri radarska mesta u Valjevu. Tokom oktobra trebalo bi da budu puštene u rad ove tri kamere. To je već trebalo da bude rešeno, ali je bilo određenih tehničkih problema koje firma, koja je dobila posao na tenderu, nije uspela da otkloni tokom leta. Imam informacije da je problem rešen i sada samo čekamo sertifikat Direkcije za mere i dragocene metale", kaže Saša Marković, načelnik Policijske uprave Valjevo i dodaje da će, najmanje sedam dana pre nego što počne snimnaje saobraćajnih prekršaja, građani, odnosno vozači biti obavešteni o tome. 

 

U toku je i tender koji je raspisala Gradska uprava za nabavku kamera koje će biti postavljene na još tri lokacije, na izlazu iz Valjeva ka Beogradu, na izlazu i ulazu u grad na pravcu ka Bajinoj Bašti i na Obilaznom putu ka Užicu.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 7 sati 35 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...