Pešačka staza kod Krušikovog stadiona (foto: Đorđe Đoković)
Pešačka staza kod Krušikovog stadiona (foto: Đorđe Đoković)
07.10.2016, 13:21

Uskoro osvetljena i asfaltirana pešačka staza

č: | fb:

Radovi na izgradnji pešačke staze pored stadiona "Krušik" na potezu od spomenika Milovana Glišića u MZ "Gradac" do Hrama Vaskrsenja Hristovog privode se kraju, kažu u Gradskoj direkciji.

 

Kako je najavljeno biće asfaltirana staza dužine 360 i širine tri metra, i postavljeno 19 stubova javne rasvete. Vredost radova, koje izvodi GP "Kompresor ing", je 6,2 miliona dinara. Pešačka staza pored spomenika Milovana Glišića biće popločana behaton pločama, dok će deo pored stadiona do Hrama biti asfaltiran uz postavljanje ivičnjaka.

 

Pešačka staza kod Krušikovog stadiona

Pešačka staza kod Krušikovog stadiona (Foto: Đorđe Đoković)

Pešačka staza kod Krušikovog stadiona

Pešačka staza kod Krušikovog stadiona (Foto: Đorđe Đoković)

U Gradskoj direkciji navode da će, ukoliko vreme dozvoli, radovi biti završeni za petnaest dana dok će prolazak automobilima biti zabranjen.

Pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović podseća da su još pre tri godine u Direkciji uvideli da ovu pešačku stazu koristi veliki broj građana i da je neophodno rekonstruisati.

"Iako smo sproveli javnu nabavku i izabrali izvođača, 2014. godine morali smo da odustanemo od radova zbog toga što su nas zadesile poplave pa je nedostajalo sredstava. Sada su se stvorili uslovi da ovu pešačku stazu, koja je jako bitna za meštane u ovom delu grada, rekonsruišemo, odnosno asfaltiramo, postavimo javnu rasvetu, uradimo prilazne rampe na pešačkom mestu na reci Gradac. Na ovaj način ova staza će moći da se koristi tokom dana i noći", kaže pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović. 

Dodaje da je, pored rekonstrukcije ulica, ovo možda i najznačajnija investicija za građane koja je urađena ove godine.

Pešačka staza kod Krušikovog stadiona

Pešačka staza kod Krušikovog stadiona (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 8 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 20 sati 44 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara