Registracija Prijava preko FB
Radovi u Dušanovoj ulici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u Dušanovoj ulici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
11.10.2016, 07:11

Dušanova će biti rekonstruisana do polovine novembra

č: | fb:

U zavisnosti od vremenskih uslova i tempa izvođenja radova, do polovine novembra trebalo bi da bude rekonstruisan deo Dušanove ulice na potezu od raskrsnice sa Ulicom vladike Nikolaja do Ulice Selimira Đorđevića u dužini od 320 metara, najavljuju iz Gradske direkcije.

 

Pre nego valjevska firma ''Kompresor ing'', koja je dobila posao na tenderu, započne svoj deo radova, radnici ''Vodovoda'' zameniće dotrajale vodovodne priključake, priključne cevi i hidranate.

 

Predviđena je zamena pet zatvarača, oko 40 priključaka i dva hidranta, što će koštati oko 2,7 miliona dinara. U "Vodovodu" kažu da nisu sigurni koliko će dana trajati ovi radovi "zbog toga što nije poznato u kakvom je stanju vodovodna mreža i na kojoj su dubini postavljene cevi s obzirom na to da se u ovom delu grada nalaze mahom porodična domaćinstva".

 

Milan Trifunović

Milan Trifunović (Foto: Đorđe Đoković)

"Nakon što 'Vodovod' završi svoj deo posla, Gradska direkcija odnosno firma 'Kompresor ing', počinje sa rekonstrukcijom ulice,  rok je od 30 dana,mada se nadamo da će posao biti završen za 20 do 25 dana. Vrednost ovih radova je 10, 4 miliona dinara koji podrazumevaju zamenu postojećeg asfalta na kolovozu i ivičnjaka, rekonstrukciju trotoara, postavljanje nove javne rasvete.  Za razliku od drugih ulica ovde će biti ugrađene led svetiljke, koje je donirala jedna češka kompanija. Reč je o svetiljkama led tehnologije sa kontrolorima, koji omogućavaju praćenje potrošnje električne energije kao i takozvano 'dimovanje' odnosno jačinu osvetljenja. Ugradnjom i korišćenjem ovih svetiljki znaćemo koliku uštedu daje led rasveta", kaže pomoćnik direktora Direkcije Milan Trifunović.

Dušanova ulica

Dušanova ulica (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na pitanje kada se može očekivati rekonstrukcija dela Dušanove na potezu od Ulice vladike Nikolaja prema Jadru, Trifunović odgovara da se radi o delu ulice koji je u nadležnosti JP "Putevi Srbije".

"To je ulica koja se poklapa sa regionalnim putem i mi smo i ove godine pokušavali da kod 'Puteva Srbije' izdejstvujemo rekonstrukciju i tog dela, međutim oni nameravaju da urade potpunu rekonstrukciju uz zamenu donjeg stroja kolovoza, ali ove godine nisu imali dovoljno sredstava za te radove. Mi smo u stalnom kontaktu sa njima i često insistiramo da ulice koje se poklapaju sa regionalnim putem ( Dušanova, Pantićeva pored Tehničke škole, deo Radničke, ulica Majora Ilića) dovedu u red", pojašnjava pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović.

 

 

 

Aktuelno

Kafane u Tešnjaru (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nakon dve neuspele Pre 1 sati 44 minuta

Treća dopunjena javna nabavka za ugostiteljske usluge

Javna nabavka za ugostiteljske usluge raspisana je po treći put. Ovaj put među dodatnim uslovima su da restoran posluje duže od pet godina, da može da primi više od 50 gostiju i da ima parking za...

Bair (foto: Đorđe Đoković)
Za projekat "Živeti zajedno" novac obezbedili EU i Grad Pre 21 sati 34 minuta

Bair dobija kanalizaciju

Romsko naselje Bair u Valjevu će, realizacijom projekta "Živeti zajedno", dobiti kanalizaciju. Vrednost radova je oko 230.000 evra, veći deo je donacija Evropske unije, dok će Grad obezbediti oko...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

I inkvizitori su verovali da su hrišćani...

Da po nekog i nešto ne može biti tragično, bilo bi komično gledati kako neki "verujući", gledaju na ljude koji im se "ne sviđaju!". Zato što po svojim rečima, a verovatno i dubokom uverenju,...  · 1 komentar

Plivači Valisa (foto: PK Valis)
Na mitingu u Trebinju Pre 23 sati 58 minuta

Dvadeset medalja za plivače Valisa

Plivači Valisa su, u konkurenciji 300 takmičara, osvojili 20 medalja na međunarodnom plivačkom mitingu koji je održan proteklog vikenda u Trebinju. Najuspešniji u valjevskoj ekipi bio je Simon...