Registracija Prijava preko FB
Radovi u Dušanovoj ulici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u Dušanovoj ulici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
11.10.2016, 07:11

Dušanova će biti rekonstruisana do polovine novembra

č: | fb:

U zavisnosti od vremenskih uslova i tempa izvođenja radova, do polovine novembra trebalo bi da bude rekonstruisan deo Dušanove ulice na potezu od raskrsnice sa Ulicom vladike Nikolaja do Ulice Selimira Đorđevića u dužini od 320 metara, najavljuju iz Gradske direkcije.

 

Pre nego valjevska firma ''Kompresor ing'', koja je dobila posao na tenderu, započne svoj deo radova, radnici ''Vodovoda'' zameniće dotrajale vodovodne priključake, priključne cevi i hidranate.

 

Predviđena je zamena pet zatvarača, oko 40 priključaka i dva hidranta, što će koštati oko 2,7 miliona dinara. U "Vodovodu" kažu da nisu sigurni koliko će dana trajati ovi radovi "zbog toga što nije poznato u kakvom je stanju vodovodna mreža i na kojoj su dubini postavljene cevi s obzirom na to da se u ovom delu grada nalaze mahom porodična domaćinstva".

 

Milan Trifunović

Milan Trifunović (Foto: Đorđe Đoković)

"Nakon što 'Vodovod' završi svoj deo posla, Gradska direkcija odnosno firma 'Kompresor ing', počinje sa rekonstrukcijom ulice,  rok je od 30 dana,mada se nadamo da će posao biti završen za 20 do 25 dana. Vrednost ovih radova je 10, 4 miliona dinara koji podrazumevaju zamenu postojećeg asfalta na kolovozu i ivičnjaka, rekonstrukciju trotoara, postavljanje nove javne rasvete.  Za razliku od drugih ulica ovde će biti ugrađene led svetiljke, koje je donirala jedna češka kompanija. Reč je o svetiljkama led tehnologije sa kontrolorima, koji omogućavaju praćenje potrošnje električne energije kao i takozvano 'dimovanje' odnosno jačinu osvetljenja. Ugradnjom i korišćenjem ovih svetiljki znaćemo koliku uštedu daje led rasveta", kaže pomoćnik direktora Direkcije Milan Trifunović.

Dušanova ulica

Dušanova ulica (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na pitanje kada se može očekivati rekonstrukcija dela Dušanove na potezu od Ulice vladike Nikolaja prema Jadru, Trifunović odgovara da se radi o delu ulice koji je u nadležnosti JP "Putevi Srbije".

"To je ulica koja se poklapa sa regionalnim putem i mi smo i ove godine pokušavali da kod 'Puteva Srbije' izdejstvujemo rekonstrukciju i tog dela, međutim oni nameravaju da urade potpunu rekonstrukciju uz zamenu donjeg stroja kolovoza, ali ove godine nisu imali dovoljno sredstava za te radove. Mi smo u stalnom kontaktu sa njima i često insistiramo da ulice koje se poklapaju sa regionalnim putem ( Dušanova, Pantićeva pored Tehničke škole, deo Radničke, ulica Majora Ilića) dovedu u red", pojašnjava pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović.

 

 

 

Aktuelno

Konferencija za novinare Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
6. izdanje festivala "Valjevski filmski susreti" Pre 17 sati 41 minuta

"Van okvira" preko 30 filmova za četiri dana

Film "Dnevnik Diane Budisavljević", rediteljke Dane Budisavljević, otvoriće šeste "Valjevske filmske susrete" koji počinju večeras i trajaće do 15. decembra. Za četiri dana biće prikazano preko 30...  · 3 komentara

Gradac (foto: Đorđe Đoković)
Stranka moderne Srbije proverava nezvaničnu informaciju Pre 14 sati 50 minuta

Da li će na Gradcu biti izgrađena mini hidroelektrana?

Povodom nezvaničnih informacija da bi se moglo dogoditi da mini hidroelektrana bude izgrađena na Gradcu oglasila se Stranka moderne Srbije sa ciljem da se, ukoliko su informacije tačne, na vreme...  · 1 komentar

Novogodišnji ukrasi u Krađorđevoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
Vlast kao da je izgubila entuzijazam Pre 20 sati 49 minuta

Praznici dolaze, a nakit...?

U Valjevu još uvek nije postavljena novogodišnja rasveta. Trebalo bi da bude do kraja nedelje. Novi ukrasi nisu kupljeni jer u kasi nema para. Iz istih razloga kasni i tender za klizalište,...  · 5 komentara

 (foto: )
U organizaciji Udruženja Open minded Pre 18 sati 56 minuta

"DECEMBAR OTVORENOG UMA"

Zanimljivi programi u "Decembru otvorenog uma". Večeras u Osečini svoja dela predstavljaju Željko Obrenović i Luka Tripković, sledeće nedelje dr Nele Karajlić predstaviće svoj novi roman, biće...