Radovi u Dušanovoj ulici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u Dušanovoj ulici (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
11.10.2016, 07:11

Dušanova će biti rekonstruisana do polovine novembra

č: | fb:

U zavisnosti od vremenskih uslova i tempa izvođenja radova, do polovine novembra trebalo bi da bude rekonstruisan deo Dušanove ulice na potezu od raskrsnice sa Ulicom vladike Nikolaja do Ulice Selimira Đorđevića u dužini od 320 metara, najavljuju iz Gradske direkcije.

 

Pre nego valjevska firma ''Kompresor ing'', koja je dobila posao na tenderu, započne svoj deo radova, radnici ''Vodovoda'' zameniće dotrajale vodovodne priključake, priključne cevi i hidranate.

 

Predviđena je zamena pet zatvarača, oko 40 priključaka i dva hidranta, što će koštati oko 2,7 miliona dinara. U "Vodovodu" kažu da nisu sigurni koliko će dana trajati ovi radovi "zbog toga što nije poznato u kakvom je stanju vodovodna mreža i na kojoj su dubini postavljene cevi s obzirom na to da se u ovom delu grada nalaze mahom porodična domaćinstva".

 

Milan Trifunović

Milan Trifunović (Foto: Đorđe Đoković)

"Nakon što 'Vodovod' završi svoj deo posla, Gradska direkcija odnosno firma 'Kompresor ing', počinje sa rekonstrukcijom ulice,  rok je od 30 dana,mada se nadamo da će posao biti završen za 20 do 25 dana. Vrednost ovih radova je 10, 4 miliona dinara koji podrazumevaju zamenu postojećeg asfalta na kolovozu i ivičnjaka, rekonstrukciju trotoara, postavljanje nove javne rasvete.  Za razliku od drugih ulica ovde će biti ugrađene led svetiljke, koje je donirala jedna češka kompanija. Reč je o svetiljkama led tehnologije sa kontrolorima, koji omogućavaju praćenje potrošnje električne energije kao i takozvano 'dimovanje' odnosno jačinu osvetljenja. Ugradnjom i korišćenjem ovih svetiljki znaćemo koliku uštedu daje led rasveta", kaže pomoćnik direktora Direkcije Milan Trifunović.

Dušanova ulica

Dušanova ulica (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na pitanje kada se može očekivati rekonstrukcija dela Dušanove na potezu od Ulice vladike Nikolaja prema Jadru, Trifunović odgovara da se radi o delu ulice koji je u nadležnosti JP "Putevi Srbije".

"To je ulica koja se poklapa sa regionalnim putem i mi smo i ove godine pokušavali da kod 'Puteva Srbije' izdejstvujemo rekonstrukciju i tog dela, međutim oni nameravaju da urade potpunu rekonstrukciju uz zamenu donjeg stroja kolovoza, ali ove godine nisu imali dovoljno sredstava za te radove. Mi smo u stalnom kontaktu sa njima i često insistiramo da ulice koje se poklapaju sa regionalnim putem ( Dušanova, Pantićeva pored Tehničke škole, deo Radničke, ulica Majora Ilića) dovedu u red", pojašnjava pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović.

 

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 50 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati 39 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.