Festival duvan čvaraka (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Festival duvan čvaraka (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
08.10.2016, 16:33

U sedam potpaljivanje oranija, u podne otvaranje

č: | fb:

Jedanaesti po redu Festival duvan čvaraka održaće se sutra na keju Kolubare, ispred Centra za kulturu. Već u sedam sati ujutro predviđeno je potpaljivanje oranija, dok je svečano otvaranje manifestacije zakazano u podne, kada počinje i zabavni program, a pobednici će bit poznati posle 16.00 časova.

 

Idejni tvorac "valjevske čvarkijade" Slavan Batočanin kaže da će ove godine učestvovati 80 oranija, što je najveći broj do sada, i 120 izlagača. I na ovogodišnjem Festivalu duvan čvaraka najbrojnije su ekipe iz Valjeva i mesta Kolubarskog okruga, a pored njih takmičiće se u pravljenju najboljih duvan čvaraka i ekipe iz Banja Luke, Bjelovara, Zrenjanina, Kaća, a sa svojim specijalitetima, koji su jednako ukusni kao duvan čvarci, predstaviće se gosti iz Umaga, koji od petka borave u Valjevu.

 

Slavan Batočanin

Slavan Batočanin (Foto: Kolubarske.rs)

Slavan Batočanin kaže da se Grad i ove godine pobrinuo za to da obezbedi dve tone masti za takmičare i najavljuje da će cena duvan čvaraka biti kao i prošle godine 1.000 dinara kilogram.

 

U programu će učestvovati pet kulturno-umetničkih društava, Milanče Radosavljević, a posebno zanimljiv biće nastup "Faith i Branko" koji će imati "Brexit Show".

"O njima je BBC napravio emisiju, izdali su CD za englesko tržište, imali su turneje po Evropi i Australiji. Oni su izrazili želju da dođu u Valjevo i sviraju na ovoj manifestaciji", kaže Batočanin.

Organizator Festivala duvan čvaraka je Turistička organizacija Valjevo, pod pokroviteljstvom grada Valjeva i uz pomoć brojnih donatora i sponzora. 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 1 dan 11 sati

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 12 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 1 dan 16 sati

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 5 komentara