Paketi pomoći (foto: Đorđe Đoković)
Paketi pomoći (foto: Đorđe Đoković)
12.10.2016, 10:33

Paketi pomoći mališanima

č: | fb:

U okviru Lokalnog plana akcije za decu, za koji je iz gradskog budžeta u ovoj godini izdvojeno 2,5 miliona dinara, dodeljeni su paketi garderobe i sredstava za ličnu higijenu za 25-oro dece iz socijalno i materijalno ugroženih porodica. Predstavnici Grada i Centra za socijalni rad posetili su jednu porodicu i mališanima uručili pakete.

 

Pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić je rekao da Grad Valjevo ovaj program realizuje za decu iz najosetljivije kategorije, u skladu sa preporukama UNICEF-a, tako da je i ove godiene za kupovinu paketa iz budžeta izdvojeno 400.000 dinara. Podsetio je da je iz Lokalnog plana akcije za decu realizovana Školica plivanja za 150 đaka prvaka, ali i sedam projekata u koje su uključena deca sa invaliditetom, deca romske populacije, talentovana i kreativna deca, ali i mališani zainteresovani za planinarenje i sport.

 

"Grad Valjevo je izdvojio za sve programe iz oblasti socijalne zaštite, koji se finansiraju iz budžeta u 2016. godini oko 148 miliona dinara, što govori u prilog činjenici da je posebna pažnja posvećena deci i porodicama kojima je pomoć potrebna", rekao je Pimić.

 

Direktorka Centra za socijalni rad Katarina Vlajković kaže da je Centar za socijalni izabrao decu koja će dobiti pakete, a kriterijum je bio njihov socijalno-ekonomski status i objašnjava da "imajući u vidu da su oni evidentirani u Centru, radnik koji vodi predmet zna celu situaciju u kojoj se nalazi porodica".

"Trenutno na evidenciji Centra ima između 500-600 dece koja su korisnici novčane socijalne pomoći. Među njima smo izabrali 25 mališana koji su u najtežoj situaciji. To je veliki broj i zajedno sa Gradom, trebalo bi da se angažuje šira lokalna zajednica kako bi ovoj deci pomogli“, rekla je Vlajković.

 

Predstavnici Grada i Centra za socijalni rad  posetili su samohranu majku Jovanku Stančić koja ima petoro dece, uzrasta od 12 meseci do 11 godina. Deca sa majkom žive u trošnoj, neuslovnoj kući koja nije njihovo vlasništvo. Jovanka je korisnik novčane socijalne pomoći, pored toga povremeno ostvaruje i jednokratnu pomoć, a preko Centra za socijalni rad ima i subvencije. Za njenu i druge porodice koje su u sličnoj situaciji, neophodna je i pomoć šire lokalne zajednice.

 

Pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić je poručio da će gradsko rukovodstvo u narednom periodu preduzeti dodatne mere podrške i pomoći deci i porodicama koje se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, saopšteno je iz Gradske uprave.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 18 sati 46 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 18 sati 47 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara