Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
12.10.2016, 12:54

Novac za podobne gradonačelnike

č: | fb:

Pokret "Dosta je bilo" smatra da se, novim  Zakonom o finansiranju lokalnih samouprava, smanjuju sredstva lokalnim samoupravama i da je omogućeno premijeru i ministrima da iz budžetskih sredstava daju novac gradonačelnicima i predsednicima opština koje smatraju podobnim.

 

"Lokalna samouprava i sad finansira nešto što nije u njenoj nadležnosti, kao što je kupovina protivgradnih raketa. Kompletan porez na nekretnine će ići u republičku kasu. Novim Zakonom o fiansiranju lokalnih samouprava daje se diskreciono pravo ministru da odredi šta je kom gradu potrebno prema apliciranju i podnetim projektima. Kako to ministar može znati", pita Pokret "Dosta je bilo" i zaključuje da se "ovde može prepoznati jedino velika mogućnost korupcije i zloupotrebe".

 

U saopštenju za javnost "Dosta je bilo" navodi da će se "formirati i dodatne institucije koje će aplicirati projekte prema Beogradu što pretpostavlja nove budžetske korisnike. Izostaviće se kapitalni projekti i investicije. Mi ćemo da krpimo rupe, a javna preduzeća će da se bahate", poručuju.

"Dosta je bilo" pita da li su naši gradsjki čelnici kratkovidi? "Naime, gradski funkcioner je rekao da Republika neće uzimati baš onoliko koliko smo mislili. Onda je gradska vlast usvojila izmenu Statuta grada i dodala nove namete što kroz povećanja broja članova Gradskog veća, što datom mogućnošću da gradonačelnik zaposli nove stručnjake. Gradska vlast je povećala zahvatanja iz gradske kase usvajanjem rebalansa budžeta. Kakvo ćemo opravdanje dobiti za buduća povećanja lokalnih nameta", navodi u saopštenju za javnost Pokret "Dosta je bilo".

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 10 sati 13 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 3 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara