Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
13.10.2016, 09:03

"Razglednica valjevskog kraja"

č: | fb:

"Razglednica valjevskog kraja", naziv je promotivnog skupa koji će biti održan u Beogradu 23. novembra u organizaciji Udruženja Valjevaca u Beogradu. Cilj ovog skupa je promocija kulturnih, istorijskih, verskih, naučnih i umetničkih vrednosti našeg grada, a program će biti definisan u narednom periodu, kao i vreme i mesto održavanja, saopštio je Odsek za informisanje i protokol Grada.

 

Kako se navodi u saopštenju, o predstojećem skupu bilo je reči na sastanku sa gradskim čelnicima, kada je ocenjeno da će organizacija kulturno-promotivnog skupa u Beogradu biti dobra prilika da se ostvare kontakti pre svega sa privrednicima koji mogu biti potencijalni investitori. U cilju afirmacije, ideja je da se uspostavi kontinuirana koordinacija između Valjevaca u Beogradu i grada Valjeva, a predlog je da se tim povodom osnuje i kancelarija u Beogradu, navodi se u saopštenju Odseka za informisanje i protokol.

 

Inicijatori organizacije ovog kulturno-promotivnog skupa u Beogradu su Udruženje Valjevaca u Beogradu i Fondacija "Vojvoda Živojin Mišić“.

Sastanku su sprisustvovali gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, pomoćnici Miroslav Pimić i Saša Simić, kao i predsednik Udruženja Valjevaca u Beogradu Goran Aleksić, članovi Udruženja Zoran Mićić, Dragan Janković, Jelena Radovanović i Stojadin Pavlović i direktori valjevskih ustanova kulture i Turističke organizacije. 

Aktuelno