Registracija Prijava preko FB
Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
19.05.2014, 14:25

Bar u nevolji smo složni

č: | fb:

Nakon prvih apela za prikupljanje humanitarne pomoći za stanovnike sa poplavljenih područja, akciju je u Valjevu organizovala Nevladina organizacija “Dobri ljudi”, a pomoć se prikuplja i pri hramovima Valjevske eparhije Srpske pravoslavne crkve (SPC). Njima su se priključili i valjevski srednjoškolci.

U Valjevskoj gimnaziji akcija traje od subote i do danas je ka ugroženim područjima poslato osam kombija sa najneophodnijim stvarima, od garderobe, vode, hrane, do sredstava za higijenu.

- Pošto smo maloletni i ne možemo da odemo u gradove kao što su Šabac i Obrenovac, želimo na ovaj način da pomognemo koliko god smo u mogućnosti. Organizovali smo se, radimo svi zajedno, od subote smo prikupili dosta vode, jer je voda uz higijenu najpotrebnija, dosta je tu i konzervirane hrane, lekova i odeće. Nadamo se da će ovo sve na kraju ispasti kako treba, ovo što nas je zadesilo pokazalo je da smo svi kao narod bar u nevolji složni – kaže Danilo Pavković, učenik drugog razreda Valjevske gimnazije, filološkog smera.

Njegova drugarica iz razreda Đurđina Marić je svojim vršnjacima koji se trenutno nalaze u nevolji poručila da znaju da ima neko ko misli na njih i da imaju punu podršku i pomoć. Slična poruka je i Alekse Živkovića, učenika trećeg razreda Tehničke škole, koji je i inicijator akcije koja je danas pokrenuta.

- Komunicirali smo preko društvene mreže i tako smo odlučili da se organizujemo i prikupimo pomoć. Našim vršnjacima čije su kuće poplavljene poručujemo da se čuvaju i pomognu jedni drugima, a mi smo uz njih – rekao je Aleksa i pozvao sve Valjevce da i naredna dva dana od 7.30 do 18 časova dođu u Tehničku školu i priključe se akciji, uz napomenu da odeća nije potrebna, prikuplja se hrana, flaširana voda, lekovi, sredstva za higijenu.

U organizaciji je učenicima pomogla profesorka Dušica Rajevac, koordinator Učeničkog parlamenta. Ona je rekla da će pomoć najpre biti dodeljena učenicima Tehničke škole koji dolaze sa ugroženih područja, a ostatak donacije će biti prosleđen u školu u Krupnju, jer je ovo akcija učenika za učenike.

Pomoć su prikupili studenti VIPOS  i učenici  Ekonomske škole, a Muzička škola “Živorad Grbić” večerašnji koncert, koji je trebalo da predstavlja krunu obeležavanja 60 godina postojanja, posvećuje svim žrtvama poplava u Srbiji. Koncert će biti održan u 20 časova u Centru za kulturu, a u holu ispred ulaza u salu će biti postavljene kutije za prikupljanje novčanih priloga.

Aktuelno

Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 4 sati 40 minuta

U Valjevu 22 novozaraženih

U Kolubarskom okrugu je novopozitivnih 39, od toga u Valjevu 22, hospitalizovano je 68 kovid pacijenta, deset je na respiratoru. Testirano je 228 na teritoriji Kolubarskog okruga, od toga u Kovid...  · 1 komentar