Profesori VIPOS-a (foto: Predrag Vujanac)
Profesori VIPOS-a (foto: Predrag Vujanac)
17.10.2016, 12:21

VIPOS, sa partnerima, spreman za realizaciju projekta

č: | fb:

Visoka poslovna škola strukovnih studija (VIPOS), kao koordinator, i NVO Centar za održiv lokalni i regionalni razvoj Šušeoka, kao kreator inicijative, pokreću projekat pod nazivom "Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji", rečeno je na konferenciji za novinare.

 

Ovaj projekat sprovodi konzorcijum partnera NIRAS (Poljska, Danska), FAOW (Poljska) i Partner Solutions (Srbija), a finansiraće ga Švajcarska agencija za razvoj i saradnju sa 1,62 miliona švajcarskih franaka.

 

Projektu, koji je planiran da se realizuje na području Sremskog, Mačvanskog, Šumadijskog i Kolubarskog okruga, prethodi inicijativa i sklapanje partnerstva u konceptu koji ima radni naziv "Profilisano obrazovanje u funkciji ruralnog i regionalnog razvoja Srbije".

 

"Inicijativom smo ubuhvatili više od 60 partnera iz javnog, privatnog i civilnog sektora iz 21 opštine, od ukupno 28 na teritoriji ova četiri okruga. Reč je o području sa više od 725.000 stanovnika, među kojima sa 64 odsto dominira ruralno stanovništvo, dok je 13 opština, na kojima se nalaze partneri u ovoj inicijativi, u kategoriju nerazvijenih. Cilj cele priče jeste da jednim novim vidovima obrazovanja povećamo zaposlenost u ruralnom sektoru", objašnjava profesor VIPOS-a dr Slobodan Ilić.

 

Po njegovim rečima, tim VIPOS-a koji je uključen u ovaj projekat, pre nego što je definisao predloge i ciljeve inicijative, anketirao je više od 1.000 ljudi, od učenika srednjih škola do poslodavaca.

 

"Prva faza realizacije projekta jeste formiranje partnerstva, posle čega će donator odlučiti koju će inicijativu prihvatiti, a obećanje Švajcarske agencije za razvoj i saradnju jeste da će sa 1,62 miliona franaka pomoći tri regionalne inicijative. Inicijative koje budu prihvaćene kroz realizaciju projekta idu u implementaciju koja traje do početka 2019. godine", rekao je dr Slobodan Ilić.

 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 18 sati 50 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara