Dobrovoljno davanje krvi (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Dobrovoljno davanje krvi (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
20.10.2016, 08:01

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

č: | fb:

"Ulepšajte dan sebi i drugima – dajte krv", moto je današnje akcije dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta Valjevo i SUR "Kod Laze" na Platanima, uz podršku lokalnih udruženja dobrovoljnih davalaca krvi.

 

Građani koji dobrovoljno žele i mogu da daju krv to mogu učiniti danas do 14.00 časova u restoranu "Platani". Ovo je već tradicionalna po peti put organizovana akcija u ovom restoranu, a ove godine je pod sloganom "Tvojih pet minuta – nečiji ceo život", a pod motom "Ulepšajte dan sebi i drugima – dajte krv".

 

Važno je znati da je u Srbiji svakih 100 sekundi potreban davalac krvi, za decu i odrasle, kako bi preživeli. I zato uz zajedničku poruku - "Ne propuštaj, učinite najviše što možete danas, ulepšajte dan sebi i drugima – dajte krv", pozivaju iz valjevskog Crvenog krsta.

Prikupljanje krvi će tehnički i stručno realizovati ekipe Službe za transfuziju krvi Regionalne bolnice Valjevo

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 23 sati 56 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara