Kamera iz pravca Šapca (foto: Kolubarske.rs)
Kamera iz pravca Šapca (foto: Kolubarske.rs)
25.10.2016, 07:01

Od 1. novembra snimanje prekršaja

č: | fb:

Snimanje i beleženje saobraćajnih prekršaja počeće od 1. novembra na još tri lokacije u gradu, najavljeno je iz Policijske uprave, a iz Gradske uprave najavljuju da će sledeće godine biti postavljen video-nadzor na još tri lokacije. Tako će, sa postavljenim kamerama pre dve godine na raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve, u gradu biti sedam kamera koje beleže saobraćajne prekršaje.

 

Još pre mesec dana kamere su postavljene, a od 1. novembra počeće i snimanje saobraćajnih prekršaja, u Ulici vladike Nikolaja u blizini preduzeća "Publik", u Ulici vojvode Mišića u blizini trgovinskog objekta "Sezam" i u Majora Ilića ulici kod parka Pećina.

 

Ovim sistemom će se snimati prekršaji prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, ali i drugi prekršaji koje čine vozači. Iz Policijske uprave podsećaju da je ograničenje brzine kretanja u Ulici vladike Nikolaja na ulazu u Valjevo iz pravca Beograda, na mestu gde je postavljen jedan od sistema i kamera, 60 kilometara na sat, dok je na preostale dve lokacije, na kojima će se snimati prekršaji, brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

 

Sledeće godine će na još tri lokacije u gradu, i to u Birčaninovoj ulici, na Obilaznom putu i na izlaznoj traci iz Valjeva u Ulici vladike Nikolaja, takođe u neposrednoj blizini preduzeća "Publik", biti  postavljene kamere koje će beležiti saobraćajne prekršaje, najavljuju iz Gradske uprave.

 

Miroslav Pimić

Miroslav Pimić (Foto: Đorđe Đoković)

Pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić kaže da je za video-nadzor na ove tri lokacije iz budžeta grada opredeljeno osam miliona dinara iz sredstava koja se slivaju u gradski budžet od naplate kazni za saobraćajajne prekršaje.

"Postavljanjem video-nadzora sledeće godine na ove tri nove lokacije, imaćemo jednu zaokruženu celinu i unapredićemo bezbednost u saobraćaju u gradu", kaže Miroslav Pimić.

 

 

 

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 3 sati 52 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 1 komentar

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 4 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara