Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
26.10.2016, 06:26

Konkurs za dodelu đačkih i studentskih stipendija

č: | fb:

Grad Valjevo je objavio konkurs za dodelu đačkih i studentskih stipendija. Kako se navodi u saopštenju iz Gradske uprave, rok za dostavljanje prijave je 29. oktobar, a uslovi konkursa su nepromenjeni u odnosu na prethodne godine.

 

Na konkurs mogu da se prijave redovni učenici, studenti osnovnih studija, studenti diplomskih – master studija i studenti doktorskih studija, čije se obrazovanje finansira iz budžeta u školama i visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, a koji nisu zaposleni, sa prebivalištem na teritoriji Valjeva duže od 1 godine i ispunjavaju sledeće uslove:

 

  • Za učenike osnovnih škola počev od trećeg razreda, ako su u prethodnoj školskoj godini završili razred sa prosečnom ocenom uspeha najmanje 4,50 i ako su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i rangiranim međunarodnim takmičenjima.
  • Za učenike srednjih škola ukoliko imaju uspeh u prethodnoj godini sa prosekom 4,50, proglašeni su za đaka generacije ili su osvojili jedno pod prva tri mesta na republičkim ili međunarodnim takmičenjima.
  • Za studente ukoliko su studenti prve godine da su u prethodnoj godini proglašeni za đaka generacije, imaju iz prethodne godine prosek 4,50 ili su na takmičenjima osvojili jedno od prva tri mesta ili imaju prosečnu ocenu iz prethodne godine 9,00.

 

Prijave se podnose na prijavnom listu koji se može preuzeti na pisarnici Gradske uprave ili web adresi www.valjevo.org.rs.

 

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 6 sati

Pokušao da opljačka menjačnicu

Policija u Ljigu je uhapsila D. Đ. (2003) iz okoline Kosjerića. On se sumnjič da je u petak u prepodnevnim satima pištoljem pretio radnici u menjačnici, nakon čega je ona aktivirala alarm.  · 1 komentar

Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Na sajtu Grada 10.05.2024

Anketa o kvalitetu grejanja

Na sajtu grada Valjeva objavljen je oglas JKP "Toplana Valjevo" kojim se korisnici usluga ovog javnog preduzeća pozivaju da se, popunjavanjem ankete, izjasne o kvalitetu grejanja za sezonu 2023/2024.  · 6 komentara