Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
02.11.2016, 09:59

Mirno spavaj Valjevo, i brini za bezbednost premijera

č: | fb:

Pokret "Dosta je bilo” u saopštenju za javnost zamera gradskom rukovodstvu zbog čega se, nakon sednice Saveta za bezbednost grada, oglasio šturim saopštenjem, a javnost ostala uskraćena za odgovre na brojna pitanja.

 

"Dragi sugrađani, ovih dana se sastao Savet za bezbednost grada Valjeva i saopštio da smo bezbedni!  Nažalost, nismo saznali da li je to bio redovan ili vanredni sastanak. Ako se radi o redovnom sastanku Saveta, onda bismo morali govoriti o ispunjenju strategije donete još 2013. godine. Morali bi nam pružiti konkretne akcije, mere i rezultate postignute do danas.

 

Bili bi dužni da bar predoče sa kojim bezbednosnim problemima se naš grad suočava, u kom obimu i koje su mere za njihovo rešavanje. Ako je pak u pitanju vanredni sastanak, onda bi morali reći zbog čega je održan. Da li je povod održavanja bila tragedija koja je zadesila naš grad za vikend, ili je možda organizovanje sastanka rezultat brojnih nemilih događaja na ulicama Valjeva u poslednje vreme.

Ali, tada bi morali i da odrede svoj stav prema svemu tome. Trebali bi da ocene da li je neko od gradskih organa zakazao, da li je moglo bolje ili jednostavno da ništa nije moglo da se predupredi", navodi se u saopštenju za javnost.

 

Pokret "Dosta je bilo" dalje navodi da su izabrali ono što im se činilo najlakšim - da nam ništa od toga ne kažu. "Ali su nam veoma jasno poručili da su duboko zabrinuti za bezbednost premijera, iako ne znamo po kojoj nadležnosti Savet za bezbednost grada Valjeva raspravlja o bezbednosti premijera. 

Nekada je teško proceniti da li su naši gradski čelnici više skloni poltronstvu, bahatosti i neodgovornom ponašanju ili su prosto nesposobni. 

 

Na kraju, kakav lični primer daju građanima nosioci vlasti u ovom gradu? Gradonačelnik koji nasrće na komunalne policajce koji obavljaju svoju dužnost, koji ne poštuje sud, koji ne poštuje i vređa i novinare, koji nemilice vređa opoziciju sa mesta predstavnika svih građana, koji u nedostatku argumentovanog dijaloga opozicione odbornike naziva ‘mentalno anoreksičnim’? Može li se nasiljem ove vrste rešiti bilo koji bezbedonosni problem u gradu", pita Pokret "Dosta je bilo".

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 3 sati 47 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 20 sati 52 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara