Radionica za mlade u Valjevu (foto: www.budisvoj.org  )
Radionica za mlade u Valjevu (foto: www.budisvoj.org )
18.11.2016, 13:28

Radionica za mlade "Budi izibran" i u Valjevu

č: | fb:

Mladi iz hraniteljskih porodica sa područja Centra za porodični smeštaj i usvojenje Beograd, Radna jedinica Valjevo, prisustvovali su radionici "Budi izabran" u okviru koje su, uz pomoć predavača iz oblasti regrutovanja kadrova Vojvođanske banke, imali priliku da nauče kako da napišu radnu biografiju i da  se što bolje pripreme za intervju za posao.

 

Za polaznike projekta iz Valjeva, ovo je završni, sedmi u ciklusu, trening koji se realizuje u okviru projekta "Budi svoj", a koji fondacija Uključi se sprovodi u strateškom partnerstvu sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz generalno donatorstvo Vojvođanske banke i uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

 

"Tokom edukativnog procesa u okviru projekta ‘Budi svoj’, nastojimo da osnažimo i pripremimo mlade bez roditeljskog staranja za uspešan proces osamostaljivanja, u kojem pronalazak zaposlenja igra ključnu ulogu. Pored ostalih gradova i podaci mladih iz Valjeva koji su završili redovno školovanje, takođe su uvršteni u bazu koju resorno Ministarstvo formira sa ciljem da poslodavcima dodatno olakša selekciju kandidata i pospeši zapošljavanje ovih mladih ljudi, kroz primenu subvencija dostupnih potencijalnim poslodavcima", rekla je Milena Jakšić, koordinator projekta „Budi svoj“.

 

Valjevo je jedan od osam gradova u kojima se sprovode aktivnosti projekta "Budi svoj",a koje su namenjene mladima bez roditeljskog staranja i deci palih boraca, starosti od 15 do 25 godina, jer upravo u tom razdoblju oni završavaju redovno školovanje i izlaze iz sistema socijalne zaštite, te praktično bivaju prepušteni sami sebi. 

 

"Po napuštanju sistema socijalne zaštite naša deca se suočavaju sa nizom izazova. Centar za porodični smeštaj i usvojenje čini sve da ih pripremi za taj period, a u tom procesu nam je od velikog značaja podrška ovakvih projekata. Činjenica da postoje kompanije poput Vojvođanske banke, koje prepoznaju potrebe naše dece, pruža nam nadu da će i druge kompanije koje posluju u našem gradu i okolini pratiti primer Vojvođanske banke i pomoći deci bez roditeljskog staranja u procesu osamostaljivanja. Pružiti mogućnost stupanja u prvi radni odnos je od presudnog značaja za njihovo uspešno osamostaljivanje, a kako bi se dodatno stimulisalo zapošljavanje naše dece Nacionalna služba za zapošljavanje je propisala subvencije za privatne poslodavce", rekla je Katarina Kević, rukovodilac Radne jedinice Valjevo, Centra za porodični smeštaj i usvojenje Beograd.

 

"Mladi bez roditeljskog staranja se godinama unazad nalaze u fokusu društveno odgovornog poslovanja Vojvođanske banke, te pored finansijske podrške i ostale  svoje resurse stavljamo na raspolaganje kako bi im pružili potrebnu podršku. Naše kolege iz funkcije Ljudski resursi, stručnjaci iz oblasti regrutovanja kadrova, ovim mladim i ambicioznim ljudima nesebično prenose svoja stručna znanja, kako bi pravilno napisali radnu biografiju, pripremili odgovore na pitanja koja se najčešće postavljaju tokom razgovora  za posao, odabrali adekvatnu garederobu, a sve sa ciljem da se potencijalnom poslodavcu  predstave  na što bolji način", istakla je Zorica Džida, direktor sektora Društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke.

 

Projekat se realizuje kroz ciklus od sedam edukativnih radionica, zapošljavanje i samozapošljavanje, koje uz adekvatno planiranje, podršku i mentorstvo pruža mogućnost potpunog osamostaljivanja.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 13 sati 16 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 10 sati 25 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 13 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara