Gradilište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Gradilište (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
21.11.2016, 09:00

Valjevo među rekorderima u izdavanju upotrebne dozvole

č: | fb:

Valjevo je među pet gradova u Srbiji koji su rekorderi po brzini izdavanja upotrebne dozvole kroz sistem za elektronsko izdavanje dozvola, saopšteno iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

Kako je navedeno, u Šapcu, Valjevu, Pančevu, Nišu i Beogradu se na upotrebne dozvole, koje predstavljaju završnu fazu pred početak građevinskih radova, čekalo od dva do 12 radnih dana.

 

Prvi među najboljima Šabac, izdavao je dozvole za svega dva radna dana, a do 1. novembra ih je u Šapcu izdato ukupno 125. U Valjevu su ukupno izdate 104 dozvole, a podnosioci zahteva su ih dobijali u proseku za tri radna dana, dok se u Pančevu čekalo u proseku četiri radna dana, a taj grad je ove godine izdao već 116 dozvola. U Nišu je rešeno 95 zahteva, po prosečnoj brzini od sedam radnih dana, dok je u Beogradu rešeno 160 zahteva, u proseku za 12 radnih dana.

Ovo su rezultati prve analize koja je sprovedena od uvođenja novog sistema, od 1. januara 2016. godine, pa do 1. novembra.

Upotrebnu dozvolu u Srbiji od ove godine moguće je dobiti samo elektronskim putem.

 

Izdavanje upotrebne dozvole za svega nekoliko dana doprinelo je i da vrednost građevinskih radova u ovoj godini poraste u odnosu na 2015. U prvih pet meseci 2016. godine vrednost građevinskih radova je veća za 59 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 8 sati 44 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 4 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 13 sati 54 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara